Davoské fórum bude letos v Singapuru. A později

Jde o ikonu Singapuru, často zobrazovanou na pohlednicích i fotografiích tohoto bohatého městského státu. Připomíná surfovací prkno posazené na třech věžích.

Jde o ikonu Singapuru, často zobrazovanou na pohlednicích i fotografiích tohoto bohatého městského státu. Připomíná surfovací prkno posazené na třech věžích. Zdroj: lasvegassands.com

Komplex Marina Bay Sands vlastní společnost Las Vegas Sands nedávno zesnulého miliardáře Sheldona Adelsona.
Davos letos kvůli koronavirové situaci fórum hostit nebude.
Davoský hotel Intercontinental.
Kongresové centrum v Davosu, tradiční místo konání Světového ekonomického fóra.
5
Fotogalerie

Světové ekonomické fórum, tradičně konané ve švýcarském Davosu, se letos přesune do Singapuru. Místem dění má pak být komplex Marina Bay Sands, kde by se měla ke konci května sejít zhruba tisícovka delegátů. 

Jednání sice zatím s ohledem na pandemickou situaci okolo koronaviru stále probíhají, ovšem dle zdrojů televize CNBC se jedná o velmi pravděpodobnou variantu. Akce se má konat ve dnech 25.–28. května 2021 právě v singapurském ikonickém hotelu.

Pokud půjde vše podle plánu, bude se jednat o jednu z vůbec prvních světových konferencí od propuknutí pandemie. Předchozího ročníku v lednu 2020 se v Davosu zúčastnilo kolem tří tisíc delegátů. Bývají mezi nimi lídři z politiky i byznysu stejně jako celebrity. V minulosti se zúčastnila například Angela Merkelová či Donald Trump.

Singapur už dříve zavedl striktní koronavirová opatření, což pomohlo udržet virus na uzdě. Do budoucna by nicméně měl zavést mírnější pravidla pro očkované.

Komplex Marina Bay Sands vlastní společnost Las Vegas Sands nedávno zesnulého miliardáře Sheldona Adelsona. Jde o ikonu Singapuru, často zobrazovanou na pohlednicích i fotografiích tohoto bohatého městského státu. Připomíná surfovací prkno posazené na třech věžích. Uvnitř se nachází přes 2500 pokojů, kasino, obchody, restaurace, také však konferenční a výstavní prostory schopné pojmout až 45 tisíc lidí. 

Pokud to tak dopadne, půjde o totálně jinou lokaci, horský Davos by nahradily tropy.