Kellnerova PPF převzala srbskou Telenor Banku

Telenor banka

Telenor banka Zdroj: profimedia.cz

Sídlo PPF
PPF
PPF
4
Fotogalerie

Investiční skupina PPF miliardáře Petra Kellnera po obdržení všech potřebných souhlasů získala od telekomunikační skupiny Telenor stoprocentní podíl v srbské Telenor Bance. Transakce byla součástí akvizice telekomunikačních aktiv operátora Telenor ve střední a východní Evropě. PPF to uvedla v tiskové zprávě.

Převzetí aktiv Telenoru schválila Evropská komise loni v létě. Souhrnná cena za mobilní operátory v Maďarsku, Bulharsku, Černé Hoře a Srbsku je podle dřívějších informací 2,8 miliardy eur (téměř 72 miliard korun).

Telenor Banka byla součástí skupiny Telenor, která ji získala v roce 2013 od KBC Bank Srbsko. V září 2014 byla přejmenována na Telenor Banku. Banka se specializuje na inovativní on-line finanční služby a jako první v Srbsku zavedla mobilní a internetové bankovnictví. Telenor Banka poskytuje své služby zejména zákazníkům Telenoru a aktuálně má více než 400 tisíc klientů. Ke konci loňského roku banka spravovala aktiva ve výši 135 milionů eur (3,5 miliardy korun).

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, strojírenství, biotechnologie, pojišťovnictví, nemovitosti až po zemědělství. PPF působí v Evropě, Rusku, Asii a Severní Americe. Skupina vlastnila k loňskému pololetí aktiva 38 miliard eur.