Onassisová, Jobsová a Kellnerová. Český parkur se dostává na světovou úroveň

Anna Kellnerová překonává jednu z překážek v O2 areně při Prague PlayOffs 2018

Anna Kellnerová překonává jednu z překážek v O2 areně při Prague PlayOffs 2018 Zdroj: Blesk:TONDA TRAN

Anna Kellnerová v úvodním dni Prague PlayOffs
Anna Kellnerová v úvodním dni Prague PlayOffs
Prague PlayOffs 2018: Nástup týmu Prague Lions ve složení (zleva) Niels Bruynseels, Peder Fredricson, Aleš Opatrný a Anna Kellnerová.
Skok Anny Kellnerové přes překážku
Anna Kellnerová na svém koni během Prague PlayOffs 2018
11
Fotogalerie

Georgina Bloombergová, Jennifer Gatesová, Eve Jobsová nebo Athina Onassisová. Parkurové skákání rozhodně není sportem, kdy by byla nouze o známá byznysová jména nebo peníze. Začíná to přitom stále více platit i v Česku, kde podnikatelé neváhají do koní investovat desítky milionů. Většinou jsou hlavní motivací děti.

Kde je centrum českého parkuru? Žhavým kandidátem je určitě areál Equine Sport Center v Olomouci. Je to jediné místo v Česku, které pravidelně pořádá Světový pohár v parkurovém skákání, celkem se na olomouckém kolbišti odehraje deset velkých závodů každý rok.

Areál vlastní Barbora Hubáčková, manželka miliardáře Pavla Hubáčka, jehož jmění přesahuje šest miliard korun. Do portfolia tohoto byznysmena patří skupina Unicapital, banka Creditas nebo karlovarský grandhotel Pupp.

Koně jako filantropie

Koupě moderního areálu přitom měla jasný důvod. „Na koních jezdím už od dětství a jsou mou srdeční záležitostí,“ vysvětluje Barbora Hubáčková původ vztahu ke skákání. „Parkur je nejen sport, ale především velká odpovědnost. Nejste v něm totiž jen sami za sebe. V koni máte parťáka, který potřebuje vaši každodenní péči bez ohledu na to, jestli je venku hezky nebo ošklivě, jestli máte dobrou náladu nebo špatnou,“ dodává žena, která má také vlastní závodní tým se šesti koňmi.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!