Trump zosobňuje obyčejné voliče, snaží se je oslovit srdcem, míní Putin

Ivanka Trump

Ivanka Trump Zdroj: Reuters

Vladimir Putin
Ivanka Trump
Ivanka Trump
I kdyby si Clintonová s Trumpem vyměnili obsah toho, co obyčejně říkají, mnoho by se nezměnilo.
Volební kampaň Donalda Trumpa
53
Fotogalerie

Okázalá a nestandardní kampaň republikánského kandidáta na prezidenta Spojených států vychází z toho, že Donald Trump je zosobněním obyčejných voličů, které chce oslovit srdcem, prohlásil ruský prezident Vladimir Putin na konferenci mezinárodního Valdajského diskuzního klubu v jihoruském Soči.

"Vybral si metodu, aby se dostal přímo k srdcím voličů," řekl Putin. "Samozřejmě, že se chová okázale, to vidíme, ale myslím, že k tomu má důvod," dodal.

Putin rovněž hovořil o tom, že spolupráce s administrativou dosluhujícího amerického prezidenta Baracka Obamy je obtížná, neboť Washington nedodržuje dohody. Jako příklad ruský prezident označil Sýrii.

Mezinárodní ujednání Ruska a USA o příměří v blízkovýchodní zemi ztroskotalo, z odpovědnosti za krach se vzájemně obviňují obě strany. Putin dodal, že Rusko v současné době v Sýrii prokazuje zdrženlivost, ale pohár jeho trpělivosti může přetéct.

V listopadu Američané budou volit nového prezidenta, ve volbách se proti sobě postaví Trump a demokratka Hillary Clintonová, kterou průzkumy veřejného mínění favorizují. Putin dnes řekl, že je připraven jednat s novým prezidentem, ať už jím bude kdokoli.