Slovenský pronajímatel „ajťáků“ kupuje českou konkurenci. Chce se stát středoevropským lídrem

Marek Greško (zleva doprava), spoluzakladatel Titans freelancers, Matej Klenovský, investiční manažer Sandberg Capital, Robert Dusík, spoluzakladatel Titans freelancers a Jakub Konečný, zakladatel Bridgewater.

Marek Greško (zleva doprava), spoluzakladatel Titans freelancers, Matej Klenovský, investiční manažer Sandberg Capital, Robert Dusík, spoluzakladatel Titans freelancers a Jakub Konečný, zakladatel Bridgewater. Zdroj: Antonín Lavrenčík

Na česko-slovenském trhu vyrůstá významný hráč v oblasti outsourcingu IT specialistů. Společnost Titans freelancers, slovenský lídr v této oblasti, kupuje většinu v úspěšné české firmě Bridgewater zaměřené na vyhledávání a doporučení IT specialistů. „Naší společnou vizí je vybudovat lídra v oblasti IT outsourcingu v regionu střední Evropy,“ říká spolumajitel Titans freelancers Róbert Dusík. 

Kumulovaná výše tržeb společností Titans freelancers a Bridgewater by měla letos přesáhnout půl miliardy korun.

Titans freelancers kupují většinu v Bridgewateru od společnosti Topelex, jejíž většinový majitel Milan Procházka budoval Bridgewater s Jakubem Konečným od samotného počátku. Konečný ve firmě zůstává v roli spolumajitele, dál bude řídit českou entitu a podílet se na další expanzi. 

„Spojením Bridgewateru a Titans freelancers vzniká mezinárodní hráč, který nabídne klientům i kandidátům kompletní servis nejen v jedné zemi, ale brzy v celé Evropě,“ tvrdí Konečný. „Bridgewater je rychle rostoucí firma, která si za necelé čtyři roky dokázala vybudovat pozici jedné z nejstabilnějších IT outsourcingových společností na českém trhu,“ dodává Dusík.

Titans freelancers cílí na rychlý růst, a proto v dubnu přibrali investora, slovenský fond Sandberg Capital, který ve firmě získal minoritní podíl. „Při plánování budoucí expanze byl Bridgewater prioritou číslo jedna. Obě společnosti mají podobnou kulturu a vizi a společně jsme identifikovali řadu synergií,“ uvedl investiční manažer fondu Sandberg Capital Matej Klenovský.

Společnost Titans freelancers vznikla v roce 2013 a stala se slovenským lídrem ve svém odvětví. Mezi její zákazníky patří společnosti s vlastním IT týmem, které potřebují dočasně posílit kapacitu na realizaci IT projektů. Společnost Bridgewater, která vznikla v roce 2017, zaměstnává třicet expertů na nábor nových zaměstnanců.