Tiffany & Co. představuje první zásnubní prsteny pro muže

Tiffany

Tiffany Zdroj: Tiffany & Co.

Preciznost klenotů značky je legendární.
Prsten s diamantem ve smaragdovém brusu.
První uvedení kolekce The Charles Tiffany Setting nabízí prsteny s kulatými brilianty a diamanty ve smaragdovém brusu o velikosti až pět karátů.
Nová kolekce je viditelně chlapská.
Kolekce nabízí dva brusy diamantů.
5
Fotogalerie

Společnost Tiffany & Co. představuje velkou novinku: The Charles Tiffany Setting - první zásnubní prsten pro muže, na němž září výrazný solitérní diamant. Prsten nese jméno podle zakladatele značky Charlese Lewise Tiffanyho, který v roce 1886 představil první dámský zásnubní prsten se solitérním diamantem.

První zásnubní prsteny Tiffany pro muže jsou moderní a odvážnou variantou tradičních snubních kroužků. Připomínají pečetní prsten, a jejich platinový nebo titanový design je viditelně chlapský. Prsteny mají moderní profil a nesou výrazný ústřední diamant. 

Kulatý diamant se pojí s jednoduchým ostře řezaným kroužkem, inspirovaným ikonickým prstenem Tiffany Setting, zatímco styly s diamanty ve smaragdovém brusu se vyznačují silnými, architektonicky zkosenými okraji.

Tiffany neustále zvyšuje úroveň transparentnosti v rámci svého dodavatelského řetězce diamantů, čímž stvrzuje svou pozici světové jedničky ve sledovatelnosti původu diamantů. Společnost je mezi globálními luxusními šperkařskými značkami jedinou, která je schopna ke každému nově nalezenému a individuálně registrovanému diamantu sdělit kompletní informace o jeho původu a zpracování, což platí i pro všechny diamanty použité v kolekci The Charles Tiffany Setting.  

Například informace o regionu nebo zemi původu diamantu a dále o tom, kde byl diamant vybroušen a vyleštěn, kde byl klasifikován a kde byla ověřena jeho kvalita, i kde byl zasazen do šperku, jsou k dispozici u odborných prodejců, a navíc vytištěné na certifikátu diamantu Tiffany. Od května 2021 je kolekce uvedena ve vlajkových obchodech.