Apple prý pracuje na iPhonu s větším a zakřiveným displejem

V polovině září představil Apple iPhone 5S a iPhone 5C a nyní už chystá další novinky.

V polovině září představil Apple iPhone 5S a iPhone 5C a nyní už chystá další novinky. Zdroj: CTK/AP

Americký technologický gigant Apple pracuje na nových verzích svého populárního chytrého telefonu iPhone s většími a zakřivenými displeji. Informovala o tom dnes na svých internetových stránkách agentura Bloomberg s odvoláním na zdroj obeznámený s plány podniku.

Dva nové modely, které by se měly dostat na trh ve druhé polovině příštího roku, se podle zdroje díky obrazovkám o úhlopříčce 4,7 palce (12 centimetrů) a 5,7 palce (14,5 centimetru) stanou doposud největším telefony iPhone. Na trh by prý mohly přijít také modely vybavené senzory, jež by rozlišovaly mezi silnými a slabými doteky na displeji.

V září Apple uvedl na trh nové mobilní telefony iPhone 5S a iPhone 5C. Přístroje, které mají obrazovku se čtyřpalcovou úhlopříčkou, se začaly prodávat v době, kdy se firma potýká s klesajícím tržním podílem a čelí kritice kvůli nedostatečným inovacím.

Apple jako inovátor ztrácí dech, tvrdí Forbes

V žebříčku největších inovátorů časopisu Forbes se letos Apple propadl až na 79. místo. V roce 2011, kdy časopis začal žebříček vydávat, Applu patřila pátá příčka. Loni klesl na 26. místo.

Samsung má zakřivený displej delší dobu

Apple nyní údajně pracuje na chytrých náramkových hodinkách iWatch. Podobné zařízení již v září uvedl na trh hlavní konkurent, jihokorejská společnost Samsung Electronics. Samsung navíc v říjnu jako první na světě představil chytrý telefon se zakřiveným displejem. Telefon se jmenuje Galaxy Round a jeho obrazovka má úhlopříčku 5,7 palce.

Sériovou produkci zakřivených displejů pro chytré mobilní telefony už rozjíždí také jihokorejské LG. Jak web E15.cz dříve informoval, šestipalcová obrazovka bude zahnutá podle tvaru lidské tváře.