Vlaky RegioJet cestuje na jižním Slovensku 4500 lidí denně

Radim Jančura

Radim Jančura Zdroj: ctk

Vlaky společnosti RegioJet za první dva týdny provozu na trase z Bratislavy do Komárna využilo mnohem více lidí, než firma předpokládala. Denně přepraví 4500 cestujících, od začátku provozu to bylo zhruba 63 tisíc lidí.

Aleš Ondrůj, mluvčí společnosti Student Agency, pod kterou RegioJet spadá uvedl, že služeb přepravce, který vozil cestující na trase z Bratislavy do Komárna před Student Agencyi, využívalo denně pouze 1900 lidí.

Velkým tahákem je podle Ondrůje možnost připojení k internetu ve vlaku, kterou za dva týdny provozu využila asi šestina cestujících. Celkem společnost zaznamenala 11 tisíc připojení. Internet využívají cestující hlavně v ranních spojích do Bratislavy a v odpoledních opačným směrem.

Servis ve vlacích RegioJet

Servis ve vlacích RegiojetServis ve vlacích Regiojet

Počet cestujících ve vlacích RegioJet na Slovensku bude podle předpokladů společnosti dál růst. „V dubnu chceme na trase otevřít dvě záchytná parkoviště,“ přiblížil Ondrůj další plány, kterými chce RegioJet do svých vlaků nalákat více lidí. Internet funguje jako velké lákadlo i pro české cestující.

Na trase Bratislava - Komárno nahradila společnost kompletně státního dopravce a nabízí denně více než 50 spojů. Po zbytek března mohou cestující využít speciálních cen jízdného, do 25 kilometrů zaplatí půl eura, do 50 kilometrů jedno euro a do 100 kilometrů dvě eura.

Na českou železnici vstoupil RegioJet loni v září. Na lince z Prahy do Havířova konkuruje Českým drahám, dva spoje zajíždějí do Žiliny.