Coca-Cola zaplaví z Prahy Evropu rostlinným mlékem, spustila nové linky za stovky milionů

V pražské Coca-Cole nově vyrábějí rostlinné mléko

V pražské Coca-Cole nově vyrábějí rostlinné mléko Zdroj: E15- Michal Nosek

Coca-Cola sjednotila etikety
Výroba Coca-Coly v Praze
Výroba Coca-Coly v Praze
Generální ředitelka Coca-Cola HBC Česko a Slovensko Maria Anargyrou-Nikolić a premiér v demisi Andrej Babiš
Sklad továrny Coca-Cola v Praze
11
Fotogalerie

Společnost Coca-Cola HBC Česko a Slovensko ve své pražské továrně spustila dvě zmodernizované linky za 300 milionů korun. První bude vyrábět rostlinná mléka AdeZ. Druhá se postará o zvýšení produkce PET lahví.

Aseptická linka umožní americkému koncernu v Praze vyrábět nový produkt. Chystá se stáčet nápoje rostlinného původu AdeZ z mandlí, kokosu, obilí a rýže.

Tato "mléka" jsou určená pro jedenáct evropských trhů, na českých a slovenských pultech se začnou prodávat na přelomu roku 2018 a 2019.

„Investice do nových linek si vyžádaly částku přes 300 milionů korun. Další desítky milionů jsme v posledních měsících vložili do nové sirupárny nebo do bezpečnosti výroby.

Pracujeme na další modernizaci a digitalizaci výrobního závodu,“ uvedla generální ředitelka Coca-Cola HBC Česko a Slovensko Maria Anargyrou-Nikolić.

Za uplynulých deset let investovala Coca-Cola HBC Česko a Slovensko přes 3,2 miliardy korun a význam českého pobočky v rámci Evropy má nadále růst.

Provoz linky ředitelka odstarovala spolu s americkým velvyslancem Stephenem Kingem a premiérem v demisi Andrejem Babišem. Ten uvedl, že si váží, že nápojářský gigant platí v Česku daně a že se každý rok těší na jeho vánoční reklamy.