Kanceláře na „Kulaťáku“ přijdou PPF na miliardu

Nová budova PPF

Nová budova PPF Zdroj: ctk

Do výstavby nové kancelářské budovy v Praze 6 na Vítězném náměstí plánuje skupina PPF investovat zhruba miliardu korun. Firma chce začít stavět na začátku příštího roku, se zprovozněním administrativního centra počítá kolem konce roku 2015. Dnes má o projektu jednat na mimořádném zasedání zastupitelstvo Prahy 6. Záměr na „Kulaťáku“ už totiž stačil vzbudit nemalé vášně. Část opozičních zastupitelů v Praze 6 jej kritizuje.

Zastupiteli Alexandrovi Holubovi (TOP 09) například vadí, že se radnice žádostí o změnu územního plánu vzdává možnosti, aby v budově byly prostory sloužící veřejnosti. S tím ale stavitel nesouhlasí. „Prostory pro občanskou a veřejnou vybavenost jsou součástí projektu,“ sdělil Jan Chrámeček, člen představenstva firmy Vítězné náměstí ze skupiny PPF.

S kritikou projektu vystoupila také Asociace sdružení pro ochranu a rozvoj kulturního dědictví ČR. Podle asociace architektonický návrh z dílny Radana Hubičky ignoruje zasazení do okolí.

Na druhé straně radnice Prahy 6 dostala petici tří desítek obyvatel bydlících v těsné blízkosti projektu, kteří si výstavbu centra přejí. „Stavba nového objektu bude mít podle nás pozitivní dopad na odvedení hluku v budovách v okolí Vítězného náměstí, především v budovách sousedících s budoucím objektem. Vedle toho bude mít dostavba pozitivní vliv na bezpečnost a klid v lokalitě,“ uvedl Radim Pospěch z petičního výboru.

Stavbu podpořil také historik architektury Zdeněk Lukeš nebo architektka Eva Jiřičná.