V Praze vznikne multifunčkní centrum s penthousy za stamiliony

Spálená

Spálená Zdroj: Torino Praga Invest

Italský realitní podnikatel Nino Altomonte začal v centru Prahy s budováním nového multifunkčního centra. Ve Spálené ulici naproti Městskému soudu vzniká v režii jeho developerské firmy Torino Praga Invest projekt, který kromě kanceláří a obchodů zahrne také luxusní penthousy.

„Přesnou sumu zatím sdělit nemohu, řádově se však blížíme několika stům milionům korun,“ řekla k investici Tereza Kazan, marketingová manažerka Torino Praga Invest.

Dostavbu projektu developer plánuje na závěr roku 2016. Tři čtvrtiny objektu zabere obytná část, zbytek připadne na mix kanceláří a obchodů. Celkem bude mít projekt přes čtyři tisíce metrů čtverečních užitných ploch. Kromě rekonstrukce historické budovy z druhé poloviny devatenáctého století vznikne ve vnitrobloku zahrada, penthousy budou na vrcholu tamní rezidenční části.

Realitní profesionálové soudí, že své místo revitalizovaný objekt na trhu určitě najde. „Projekt je vzhledem k nedostatku rekonstruovaných komerčních jednotek v Praze 1 zajímavou investiční příležitostí,“ uvedl Petr Kozojed, šéf investic v poradenské firmě Professionals.

Projekt je vzhledem k nedostatku rekonstruovaných komerčních jednotek v Praze 1 zajímavou investiční příležitostí

Poptávka po bytech ve zrekonstruovaných historických domech je velká. „Budoucími kupujícími budou mezi jinými investoři nebo manažeři pracující v Praze, kteří potřebují byt využít třeba jen na pár dní v týdnu,“ sdělila Iva Nováková, vedoucí rezidenčního oddělení v konzultantské společnosti JLL. Zvláště zajímavé jsou podle ní byty s dobrými výhledy. V tomto případě budou penthousy skýtat podívanou na Pražský hrad.

Nino Altomonte není v Praze žádný nováček, v české metropoli podniká už dvacet let. Za sebou má mimo jiné projekt Rezidence Prokopova na Žižkově nebo Rezidence Rivergate na Janáčkově nábřeží. Tento projekt získal předloni v soutěži Best of Realty ocenění Rezidenční projekt roku. Altomonte také spoluvlastní pětihvězdičkový hotel Le Palais na Vinohradech.