Získejte trvalé bydliště ve velkoměstě

Získejte trvalé bydliště ve velkoměstě

Získejte trvalé bydliště ve velkoměstě

Jezdíte k zubaři světa kraj, protože v přechodném bydlišti vás zubní lékař odmítá vzít, a děti vozíte do školky přes celou Prahu nebo Brno tam, kde vám bylo na základě trvalého bydliště přiděleno místo? Změňte to a využívejte veškeré výhody, které s tím souvisí.

Jaké jsou výhody trvalého bydliště?

Díky adrese trvalého bydliště na atraktivní adrese v centru Prahy či Brna můžete čerpat výhody, které zůstanou nerezidentům zapovězeny.

parkovací karta pro modrou zónu na Praze vás vyjde na pouhých 700 korun za rok. Ušetříte tak těžko uvěřitelných 35 300 korun, které byste zaplatili navíc, pokud byste v daném obvodu nebydleli.
► vašim dětem bude přiděleno místo v mateřské či základní škole. Odpadne vám tak starost o vyzvedávání dětí po škole a jejich doprovod domů.
► dostanete přednost v evidenci u jakéhokoliv lékaře v daném obvodě před lidmi, kteří v něm nebydlí. Návštěva lékaře už vám tak nezabere půl dne.
► zažádejte si o voličský průkaz a budete moct jít k volbám
► dosáhnete na sociální dávky nebo na příspěvek na bydlení
► v případě zájmu získáte možnost přidělení bytu v domě s pečovatelskou službou nebo umístění seniorů v ošetřovatelském domě. I své rodiče tak budete mít poblíž.
► na své trvalé bydliště můžete přesunout i sídlo své společnosti

Získejte trvalé bydliště ve velkoměstěZískejte trvalé bydliště ve velkoměstě

Jak se k trvalému bydlišti přihlásit?

Pokud se neplánujete přestěhovat, využijte firem, které vás za nízký poplatek k trvalému pobytu na své adrese přihlásí. Pak už jen stačí zajít na Oddělení osobních dokladů v daném obvodu a držet se následujícího postupu:

1) Vezměte si přihlašovací lístek k trvalému pobytu. Tento lístek vyplňte a podepište.
2) Úřednici předložte platný občanský průkaz nebo cestovní pas, pokud jste doteď bydleli v cizině.
3) Doložte oprávnění užívat objekt, kam se chcete k trvalému pobytu přihlásit. Standardně stačí nájemní smlouva, výpis z katastru nemovitostí nebo úředně ověřené písemné potvrzení vlastníka objektu.
4) Po zaplacení správního poplatku ve výši 50 Kč jste oficiálně přihlášeni k trvalému pobytu.

Trvalé bydliště také pro cizince

I cizinci mohou získat trvalé bydliště v České republice. Nejdřív ovšem musí získat povolení k trvalému pobytu, které vydává Ministerstvo vnitra České republiky. Zažádat si mohou po 5 letech nepřetržitého pobytu na území České republiky nebo po dvou letech jako rodinný příslušník jiného občana Evropské unie.

Přihlaste se k trvalému bydlišti v Praze nebo Brně a užívejte si výhody trvalého bydliště v centru.