VRgineers vybrali mezi investory 50 milionů. Novými podílníky jsou Průša nebo Vávra

Vedle vývoje a výroby leteckých simulátorů zamíří vybrané peníze i do vývoje modulu pro smíšenou realitu, která umožňuje spojení výcviku mezi fyzickým kokpitem a virtuálním prostředím, a to díky volnému přepínání mezi realitou a virtuálním prostředím. 

Vedle vývoje a výroby leteckých simulátorů zamíří vybrané peníze i do vývoje modulu pro smíšenou realitu, která umožňuje spojení výcviku mezi fyzickým kokpitem a virtuálním prostředím, a to díky volnému přepínání mezi realitou a virtuálním prostředím.  Zdroj: VRgineers

Český výrobce brýlí pro virtuální realitu VRgineers dokončil další investiční kolo, pomocí něhož vybral 2,5 milionu dolarů, v přepočtu zhruba 54 milionů korun.
Získané finance z investičního kola VRgineers plánují použít zejména na vývoj leteckých simulátorů pro výcvik pilotů ve virtuální a mixované realitě.
Za stávajících podílníků svoji pozici posiluje investiční fond Nation 1 Marke Moravce.
„Nejsem žádný velký fanda virtuální reality v komerční a zábavní sféře.  Stále má technologie mnoho nedostatků. Je to drahé, nepraktické a lehce asociální. Nicméně VRgineers dělají profesionální řešení pro letectvo a další obory a prakticky v tom nemají konkurenci. Zákazníků je přitom hodně,“ míní Vávra, hlavní tvůrce úspěšných her jako Mafia či Kingdome Come.
„Snažíme podporovat mladé české technologické firmy, které se zaměřují na hardware. Vzhledem k tomu, že jich v Česku příliš není a VRgineers patří k těm nejinovativnějším, nebylo co řešit,“ řekl pro deník E15 zakladatel Prusa Research Průša. 
10
Fotogalerie

Český výrobce brýlí pro virtuální realitu VRgineers dokončil další investiční kolo, pomocí něhož vybral 2,5 milionu dolarů, v přepočtu zhruba 54 milionů korun. Nově do společnosti investoval například tuzemský výrobce 3D tiskáren Prusa Research Josefa Průši nebo známý vývojář her Daniel Vávra. Ze stávajících podílníků svoji pozici posiluje investiční fond Nation 1 Marka Moravce. Deníku E15 to potvrdil Marek Polčák, šéf a spoluzakladatel společnosti VRgineers. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!