Boskovice zahájily správní řízení s majitelkou CK Majestic Travel

Tak vypadají dnes stránky cestovky Majestic Travel

Tak vypadají dnes stránky cestovky Majestic Travel Zdroj: Majestic Travel

Živnostenský úřad v Boskovicích zahájil správní řízení s podnikatelkou Zuzanou Pálovou, která provozuje cestovní kancelář Majestic Travel. Je pravděpodobné, že Pálová přijde o koncesní listinu. Její cestovní kancelář se minulý týden dostala do potíží, v Chorvatsku zanechala zhruba 40 klientů.

Návrh na zrušení živnostenského oprávnění obdržel boskovický úřad počátkem týdne od ministerstva pro místní rozvoj. Pálová má koncesi na provozování CK až od letošního května. Od roku 2009 sice vlastnila cestovní agenturu, ta však své zájezdy organizovat nesmí, pouze přeprodává produkty jiných cestovek.

Na rozhodnutí ve správním řízení má úřad 30 dnů. Zabývá se pouze případným odebráním koncesní listiny. Pokuta podnikatelce v tomto řízení nehrozí.

Klienti Majestic Travelu se o víkendu stali v chorvatském Podace rukojmími řidičů autobusu, kteří jim kvůli údajnému dluhu Pálové odmítli vydat zavazadla. Podle serveru Krachycestovek.cz dluží Zuzana Pálová více dopravcům. Část z nich tvrdí, že podnikatelka nezaplatila za celou loňskou sezonu.

Pálová dokonce zatím ani nevyhlásila úpadek. Na webu své cestovky uvádí, že po konzultaci s právníky zveřejní prohlášení a že problém se zadrženými kufry vznikl na straně dopravce.

Zuzana Pálová čelí také trestnímu oznámení, které podala pojišťovna Generali kvůli neoprávněnému podnikání. Cestovní kancelář si u Generali předjednala povinné pojištění proti úpadku, ale nezaplatila ho. Zájezdy tak prodávala bez pojištění.

Ministerstvo pro místní rozvoj E15.cz sdělilo, že zvažuje právní kroky proti cestovní kanceláři, v podstatě za podvodné jednání. „Zároveň však také vůči pojišťovně Generali, protože ta má ze zákona povinnost informovat o všech změnách, které se týkají smlouvy o pojištění. Smlouva byla uzavřena, ale nedošlo k platbě. V tom případě mělo být pojišťovnou ministerstvo informováno, že smlouva není životaschopná. Pokud ministerstvo takovou informaci získá, okamžitě podává podnět na příslušný živnostenský úřad a je zahájeno správní řízení vedoucí zpravidla ke zrušení živnostenského oprávnění,“ uvedla mluvčí MMR Jana Jabůrková.