Černá labuť pro developery? Kde probíhá příkladná spolupráce veřejného a soukromého sektoru?

Residence KLAFAR

Residence KLAFAR Zdroj: Unit Invest

Residence KLAFAR
Residence KLAFAR
Residence KLAFAR
Residence KLAFAR
starosta Martin Mrkos
6
Fotogalerie

„Uprostřed krásné přírody se profiluje ekologické a technologické město vstřebávající moderní trendy, otevřenost, které umně kloubí jistou ospalost s energičností a dynamikou, kontrasty starého a nového, retro a modernu, historii a futurismus. Součástí naplňování té vize je i spolupráce se stejně naladěnými investory a developery, kteří jsou u nás vítáni,“ říká starosta Žďáru nad Sázavou, Martin Mrkos. Ukázkou takové synergie je developerský projekt KLAFAR.

Moderní bydlení perfektně splyne s okolní krajinou

Rezidence KLAFAR se nachází v samotném srdci Českomoravské vrchoviny ve městě Žďár nad Sázavou. Dominantou této lokality je kostel svatého Jana Nepomuckého na Zelené hoře, který leží přímo za rezidencí a je zapsán do seznamu světového dědictví UNESCO. Přírodu tak máte doslova na dosah ruky. Moderní bydlení perfektně splyne s okolní krajinou a vy zapomenete, že město máte za rohem.

Samozřejmě, nemáme výhodu velkých měst, ale zase máme to, co jiní nemají a mít nebudou. Duši v jistém směru sympaticky svérázného města, ve kterém se snoubí patina industriální minulosti s technologiemi 21. století. V duchu anglického original never fits,“ říká starosta Žďáru nad Sázavou, Martin Mrkos.

starosta Martin Mrkosstarosta Martin Mrkos | Unit Invest

Rezidence KLAFAR je architektonicky promyšlené bydlení do posledního detailu

Výjimečný projekt nabídne novým majitelům kvalitní a pohodové bydlení ve čtyřech bytových domech s podzemním parkováním. Projekt je oddělený od hlavní komunikace městským parkem. Velkou devízou je dechberoucí výhled na kostel Svatého Jana Nepomuckého na Zelené hoře. Okolí je jako stvořené pro cyklistiku a v zimě pro běžkování či lyžování na upravené sjezdovce. Za pár minut jste v malebném centru a můžete si užívat kultury na zámku či v muzeu. Rezidenci KLAFAR má na svědomí developerská společnost UNIT INVEST. Ta se zaměřuje na bydlení s přidanou hodnotou. Myslí se tím, že s městy a obcemi je v úzkém kontaktu, protože chce pojmout lokalitu projektů jako celek. V dnešní době nejsou důležité pouze samotné bytové jednotky, ale také vzhled a okolí bytových domů jako celek.

Residence KLAFARResidence KLAFAR | Unit Invest

Pravidla pro developery nebo profil města pro investory předurčují kvalitu vztahů a realizaci dobrých projektů. Poslední projekt 4 bytových domů KLAFAR hezky ukazuje urbanistický a architektonický směr, kterým se město vydává. Další projekty klepou na dveře a zveme všechny investory, kteří vidí příležitost v malých pozitivních regionálních ostrovech, jako je Žďár nad Sázavou,“ říká starosta Žďáru nad Sázavou, Martin Mrkos.

Residence KLAFARResidence KLAFAR | Unit Invest