Equa bank předpokládá další oživení mezi malými a středními firmami

Minipobočka Equa Bank

Minipobočka Equa Bank Zdroj: Equa Bank

Statistika Equa bank hlásí oživení v segmentu malých a středních firem. Za uplynulý rok poskytla banka těmto firmám úvěry o objemu 3,6 miliardy, což je meziročně třikrát více. Celkový objem tohoto portfolia úvěrů ke konci roku činil 5,3 miliardy korun.

„V průběhu roku 2013 jsme se ještě pořád setkávali s důsledky doznívající recese, a to především v prvním pololetí. Průmyslová produkce zaznamenala trendové oživení až ve druhé polovině roku. Tržby i nové zakázky začaly dynamicky růst až v posledním čtvrtletí, což se projevilo i na nárůstu zájmu o firemní úvěry,“ říká Vojtěch Záškodný, ředitel firemního bankovnictví Equa bank.

„I letos očekáváme pokračující oživení celé ekonomiky, které se pozitivně projeví mimo jiné i v růstu firemních úvěrů. Růst budou především investiční úvěry, a to o více než pět procent. Předpokládáme, že růst se obnoví také u provozních úvěrů, a to kolem tří procent,“ dodává Záškodný.

Equa bank se zaměřuje ve svých službách také na segment živnostníků a malých a středních firem. Loni rozšířila své obchodní zastoupení pro segment SME o pět kanceláří a nabízí tak celorepublikové pokrytí. O všechny služby lze navíc nově požádat i přes Internet.

Když jsou banky bez peněz

Zájem o spotřebitelské úvěry v závěru roku rostl