Farmaceutická MSD otevře v Praze globální IT centrum. Investuje miliardu

Ilustrační foto - ICT

Ilustrační foto - ICT Zdroj: Pinkas Martin/Euro

Americký výrobce léků MSD otevře letos v Praze globální výpočetní centrum. Centrum zaměstná 200 lidí a investice během prvních tří let fungování přesáhne jednu miliardu korun.

Inovativní centrum pokrývající širokou škálu globálních IT služeb pro pobočky společnosti ve 140 zemích vytvoří ještě letos 100 nových pracovních míst pro IT specialisty a dalších 100 nových míst vznikne po uvedení IT centra do plného provozu v roce 2015.

„Vývoj inovativních léčivých přípravků a řešení v oblasti zdravotní péče je dnes velmi silně propojen s pokroky v informačních technologiích. Pokročilé IT technologie jsou v současné době pro úspěšný vývoj nových léčivých přípravků a jejich výrobu nezbytností,“ uvedl ředitel centra a viceprezident společnosti MSD John Westby.

Pražské centrum se mimo jiné zaměří na matematické modely, obchodní analýzy a využití mobilních technologií, vývoj podnikových aplikací pro řízení prodeje, výroby, výzkumu a vývoje, ekonomiky společnosti, manažerského a projektového řízení a také podporu klíčových aplikací a infrastruktury.

Farmaceutická firma MSD působí v Česku od roku 1992. Zaměřuje se na biologickou léčbu, oblast vakcín, léčbu diabetu a dalších onemocnění. MSD je obchodní název společnosti Merck & Co s ústředím v americkém New Jersey.