Franz chce, aby se do souboje o Hrad dostali všichni demokraté

Vladimír Franz

Vladimír Franz Zdroj: ctk

Prezidentský kandidát Vladimír Franz se originálním způsobem zapojil do sběru podpisů za svou kandidaturu. Podepsal se pod petici za kandidaturu všech svých konkurentů, které považuje za demokraticky smýšlející kandidáty. Vyzval je zároveň, aby se zachovali stejně. (Foto ČTK)
Také občany požádal, aby podpořili kandidaturu více kandidátů včetně něj, a nabídli tak v přímé volbě všem stejnou startovací čáru. (Foto ČTK)
Výtvarník a hudební skladatel Franz, který je také doktorem práv, se rozhodl kandidovat na prezidenta počátkem srpna. Dnes zopakoval, že svou kandidaturu bere vážně a definoval, jak by se měl prezident chovat. Měl by podle něj být autentickým vyslancem občanů ve vysoké politice, naslouchat jim a nepropadnout vlastní neodolatelnosti. "Ne stát se zarputilým Dědem vševědem, který vše ví," řekl Franz.  (Foto ČTK)
Prezident se podle něj musí chovat profesionálně, nesmí ale slevovat z morálních zásad a chovat se jako jakýsi účetní státního statku. "Vzpomeňme nakonec na to, že do svobodného světa, do demokracie a i do Evropské unie nakonec, nás nedovedl ekonom, ale dramatik," poznamenal. (Foto ČTK)
Vysokoškolský profesor Franz je znám svým výstředním vzezřením. Má totiž tetování po celém obličeji a těle. Dnes ale poznamenal, že by ho to nemělo diskvalifikovat. Za sebe ale prý ručí svým dílem a životem, téměř nepozorovatelné věci jako body art by podle něj neměly hrát hlavní roli při jeho posuzování.  (Foto ČTK)
5
Fotogalerie
Prezidentský kandidát Vladimír Franz se originálním způsobem zapojil do sběru podpisů za svou kandidaturu. Podepsal se pod petici za kandidaturu všech svých konkurentů, které považuje za demokraticky smýšlející kandidáty. Vyzval je zároveň, aby se zachovali stejně. Také občany požádal, aby podpořili kandidaturu více kandidátů včetně něj, a nabídli tak v přímé volbě všem stejnou startovací čáru. Franz to uvedl na dnešní tiskové konferenci.

Franz podpořil petici celkem 12 uchazečů o Hrad, vynechal jen předsedu Dělnické strany sociální spravedlnosti Tomáše Vandase a Petra Cibulku, který je znám díky svým seznamům údajných spolupracovníků komunistické Státní bezpečnosti.

Výtvarník a hudební skladatel Franz, který je také doktorem práv, se rozhodl kandidovat na prezidenta počátkem srpna. Dnes zopakoval, že svou kandidaturu bere vážně a definoval, jak by se měl prezident chovat. Měl by podle něj být autentickým vyslancem občanů ve vysoké politice, naslouchat jim a nepropadnout vlastní neodolatelnosti. „Ne stát se zarputilým Dědem vševědem, který vše ví,“ řekl Franz.

Prezident se podle něj musí chovat profesionálně, nesmí ale slevovat z morálních zásad a chovat se jako jakýsi účetní státního statku. „Vzpomeňme nakonec na to, že do svobodného světa, do demokracie a i do Evropské unie nakonec, nás nedovedl ekonom, ale dramatik,“ poznamenal.

V údolí nevysychajících kostí

Vysokoškolský profesor Franz je znám svým výstředním vzezřením. Má totiž tetování po celém obličeji a těle. Dnes ale poznamenal, že by ho to nemělo diskvalifikovat. „Je to věc rozšiřování tolerančního horizontu, je to skoro barva pleti kterou jsem si dobrovolně zvolil,“ řekl. Za sebe ale prý ručí svým dílem a životem, téměř nepozorovatelné věci jako body art by podle něj neměly hrát hlavní roli při jeho posuzování.