Hradčanská by mohla vypadat jinak, Praha 6 chce u metra udělat tržnici

Výstup ze stanice metra Hradčanská

Výstup ze stanice metra Hradčanská Zdroj: CC BY SA 3.0: Honza Groh via Wikimedia Commons

Radnice Prahy 6 se chystá upravit prostor u vstupu do stanice metra A Hradčanská. Měly by se tu například objevit stánky a nová dlažba. Kdy k úpravám přesně dojde a kolik budou stát, zatím není jasné, radnice konkrétní projekt teprve připravuje.

Radnice chce předělat prostor u výstupu z metra a přechodu přes koleje naproti křižovatce ulic Dejvická, Bubenečská a Pod Kaštany. Pozemek je nevyužitý a je na něm pouze poničený trávník s vyšlapanými cestičkami. „Celý prostor bychom rádi předláždili a vybudovali tu malou tržnici, která ale nebude fungovat jako farmářské trhy pouze jednou za čas, ale byla by tu nastálo,“ řekl místostarosta Martin Polách.

Přibýt tu mají rovněž nové lavičky nebo odpadkové koše. V přilehlé části Dejvické ulice pak plánuje radnice doplnit uliční stromořadí. V současné době radnice řeší pořízení projektu na přípojky a předláždění. Praze 6 nepatří všechny pozemky, které chce upravit, proto se podle Polácha již domluvila se Správou železniční dopravní cesty na pronájmu části sousedící s nádražím.

Na části parcely, kde chce radnice tržnici, dříve stávala budova stavebnin. Tu hlavní město před několika lety vykoupilo a nechalo ji zbourat a na jejím místě dnes ústí výstup z metra.