Kott a Pancová si asi podají stížnost proti obvinění

Exposlanec ODS a současný blízký spolupracovník středočeského hejtmana a poslance ČSSD Davida Ratha Petr Kott na archivním snímku ze 7. října 2003. Kott je údajně ve skupině lidí, kterou spolu s Rathem zadržela policie. Podle žalobců je osm zadržených podezřelých z poškozování zájmů Evropské unie, podplácení či přijetí úplatku a sjednávání výhody při zadání veřejné zakázky.

Exposlanec ODS a současný blízký spolupracovník středočeského hejtmana a poslance ČSSD Davida Ratha Petr Kott na archivním snímku ze 7. října 2003. Kott je údajně ve skupině lidí, kterou spolu s Rathem zadržela policie. Podle žalobců je osm zadržených podezřelých z poškozování zájmů Evropské unie, podplácení či přijetí úplatku a sjednávání výhody při zadání veřejné zakázky. Zdroj: ctk-Kamaryt Michal

Ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová a exposlanec ODS Petr Kott zřejmě podají stížnost proti svému úternímu obvinění. Serveru Týden.cz to řekl jejich advokát Tomáš Sokol. Policie Pancovou a Kotta zadržela spolu s poslancem Davidem Rathem (ČSSD), začala je stíhat za poškozování zájmů EU a sjednání výhody při zadávání veřejné zakázky.

Kriminalisté zadrželi celkem osm lidí - pět mužů a tři ženy. Kromě Ratha, Pancové a Kotta jde podle médií také o šéfa stavební firmy Konstruktiva Branko Pavla Drážďanského. Jeho společnost má údajně podepsanou smlouvu na rekonstrukci buštěhradského zámku.

Středočeský hejtman poslanec ČSSD David Rath (vlevo) a ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová na archivním snímku z 10. března 2011. Policie v pondělí Ratha zadržela. Ústecká krajská státní zástupkyně Lenka Bradáčová ČTK řekla, že bylo zadrženo celkem osm lidí - pět mužů, z toho jeden poslanec, a tři ženy. Jsou podezřelí z poškozování zájmů Evropské unie, podplácení či přijetí úplatku a sjednávání výhody při zadání veřejné zakázky.Středočeský hejtman poslanec ČSSD David Rath (vlevo) a ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová na archivním snímku z 10. března 2011. Policie v pondělí Ratha zadržela. Ústecká krajská státní zástupkyně Lenka Bradáčová ČTK řekla, že bylo zadrženo celkem osm lidí - pět mužů, z toho jeden poslanec, a tři ženy. Jsou podezřelí z poškozování zájmů Evropské unie, podplácení či přijetí úplatku a sjednávání výhody při zadání veřejné zakázky. | ctk-Michal Kamaryt

Středočeský hejtman poslanec ČSSD David Rath (vlevo) a ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová na archivním snímku z 10. března 2011.

Server Lidovky.cz uvedl, že policie stíhá i ředitelku stavební firmy FISA Ivanu Salačovou, další obviněnou ženou je podle deníku Blesk členka představenstva firmy ML Compet Lucie Novanská. Tuto společnost si prý Středočeský kraj najal na přípravu tendru na dostavbu mladoboleslavské nemocnice.

Skupina je podezřelá z podplácení, machinací při zadávání zakázek a z poškozování finančních zájmů EU. Žalobkyně již navrhla, aby byl Rath poslán do vazby. Soudce okresního soudu v Ústí nad Labem o tom dnes rozhodne. Hejtmanovi hrozí v případě odsouzení až dvanáctileté vězení.

Deník Mladá fronta Dnes uvádí, že při jedné z domovních prohlídek souvisejících s případem objevili kriminalisté skrýš v podlaze s penězi. Celkem podle neoficiálních zdrojů zabavili kolem třiceti milionů korun. Server Lidovky.cz zase napsal, že z fotografií pořízených z míst zadržení je patrné, že policie mimo zabavených milionů možná odnášela z vilek obviněných i střelné zbraně. Vynesla totiž pytle s nápisy „Samopal vz. 58“ a „stopa č. 23 náboje“.