Lékařská komora shání peníze, aby mohla přitvrdit

Lékař, ilustrační foto

Lékař, ilustrační foto Zdroj: CTK

Česká lékařská komora dál posiluje svůj rozpočet na protestní kampaň Zdravotnictví volá o pomoc, kterou vede ve spolupráci s agenturou Ewing PR. Centrální kanceláři komory poslalo dalších pět okresních buněk 120 tisíc korun, čímž zvýšily celkový příspěvek na 813 tisíc korun. Regiony tím vyjadřují symbolickou podporu.

Přesnou cenu, na jaké se komora s Ewing PR dohodla, nechtějí strany zveřejnit. Akce navazuje na dřívější spolupráci Ewing PR s Lékařským odborovým klubem. Odboráři před pěti lety vynaložili na protest Děkujeme, odcházíme více než 3,5 milionu korun. Symbolem pět let staré kampaně se stala černobílá sanitka-pohřební vůz s nápisem Náš exodus, váš exitus. Centrála komory loni hospodařila s 57 miliony korun a skončila s 5,8 milionu korun v plusu.

Současná kampaň pokračuje. Lékaři dostávají plakáty a petiční archy, které vyzývají vládu, aby připravila krizový plán na záchranu zdravotnictví. Ten, který nedávno schválila vláda ministru zdravotnictví Svatopluku Němečkovi (ČSSD), jim nestačí.