Majetek hokejového exbrankáře Čechmánka jde znovu do dražby, k mání je restaurace i domov důchodců

Roman Čechmánek má na krku další dluhy

Roman Čechmánek má na krku další dluhy Zdroj: Profimedia.cz

Roman Čechmánek během exhibičního zápasu v roce 2014
Roman Čechmánek ukázal, že to s golfovou holí také umí
   Roman Čechmánek si užíval krásného prostředí golfového turnaje
   Roman Čechmánek při svém dalším pokusu
Roman Čechmánek
12
Fotogalerie

Realitní společnost Gaute se znovu pokusí vydražit část majetku bývalého hokejového brankáře Romana Čechmánka, kterého soud před dvěma lety poslal do insolvence. Do opakované dražby, jejíž konec je naplánován na 13. prosince, bude zařazena restaurace a bývalý domov důchodců v Prostějově.

Vyvolávací cena těchto nemovitostí byla snížena z 6,1 milionu korun na 4,6 milionu, sdělil dnes ČTK Petr Bartoš ze společnosti Gaute.

"První dražba tohoto objektu proběhla 26. října s vyvolávací cenou 6,1 milionu korun. Této dražby se nikdo nezúčastnil, proto je realizována opakovaná dražba se snížením minimálního podání," uvedl Bartoš.

Připomněl, že souběžně s touto nemovitostí byl v říjnu v dražbě nabídnut i pivovar U Lva ve Zlíně, který také patřil Čechmánkovi. "Dražby se zúčastnil jeden zájemce. Dosažená cena činí 7,777 milionu korun," podotkl Bartoš.

Čechmánek, který si vydělal desítky milionů korun během hokejové kariéry, v níž hrál i v NHL, se dostal do problémů svým podnikáním. Z minipivovaru a restaurace ve Zlíně chtěl vytvořit rodinnou značku, zavřel však zhruba za rok. Dlužil firmám, které pro něj stavěly, insolvenční návrh přišel už na podzim roku 2013. Letos vyhlásil soud konkurz i na jeho firmu Pivovar Čechmánek v Holešově.

Před dvěma lety se psalo, že za brankářem zůstaly dluhy přes 100 milionů korun. Jelikož však mnohé pohledávky odmítal uznat, někteří věřitelé je prodali pod cenou. "Nyní je přihlášeno 78 věřitelů s pohledávkami téměř 22 milionů korun," uvedl Bartoš.

Podle červnového aktualizovaného soupisu majetkové podstaty má Čechmánkův majetek hodnotu téměř 59 milionů korun. Součástí dražby zlínského minipivovaru byla i nekompletní technologie, další vybavení a pozemky. Včetně pozemku se nyní draží i nemovitost v Prostějově.

Podle dřívějších informací MfDnes chtěl pětačtyřicetiletý Čechmánek podnikat i v Chorvatsku, kde vlastnil půlku statku. Po zahájení konkurzu však nemohl s majetkem nakládat a také na sebe vyhlásil osobní bankrot. Podle odhadů si za hokejovou kariéru, kterou strávil převážně v tehdy úspěšném Vsetíně, vydělal okolo 250 milionů korun.