Majitel Mattoni koupil projekt kancelářské budovy u pražského Anděla

Green Point

Green Point Zdroj: Green Point

Frekventovaná lokalita. Na křížení s Plzeňskou ulicí panuje nejen čilý dopravní ruch, ale v okolních administrativních budovách se usídlilařada firem, například stavební gigant Hochtief (část objektu vpravo). Připravované centrum Green Point je oblá stavba uprostřed vizualizace
Správné načasování. Projekt Green Point byl připravován několik let. Nyní ho investoři prodávají
Karlovarské minerální vody založil v roce 1873 karlovarský rodák Heinrich Mattoni
Doprava na Dobříšské ulici směrem do tunelu Mrázovka se od zprovoznění Blanky navýšila.
Pražský Anděl
15
Fotogalerie

Kousek od pražského Anděla začne v březnu 2017 vyrůstat nová kancelářská budova. Developerem bude Alessandro Pasquale, majitel Karlovarských minerálních vod. Projekt nazvaný Green Point koupil od skupiny privátních investorů.

„Investice do perspektivních nemovitostí je součástí mojí strategie v různorodých osobních aktivitách. Projekt Green Point je jedním z nejlepších, které jsou v České republice k dispozici,“ řekl E15.cz Pasquale.

Projekt umístěný na rozhraní Plzeňské a Mozartovy ulice u mostu mezi Strahovským tunelem a tunelem Mrázovka má již stavební povolení. Začít stavět tedy developerovi nic nebrání. Celková investice bude 400 milionů korun. Pasquale plánuje, že nové kanceláře bude pronajímat jiným firmám. Část z prostor však bude sloužit i společnostem z jeho skupiny.    

Realitní investice šéfa Karlovarských minerálních vod je příkladem širšího trendu, kdy podnikatelé z nejrůznějších oborů ukládají kvůli vyšším výnosům peníze právě do nemovitostí.

„Investují do výnosových realit, které chtějí držet dlouhodobě, nebo zvažují vlastní development v atraktivních lokalitách. To je i případ akvizice projektu Green Point ze strany pana Pasquale,“ uvedl Jan Hospodář, partner poradenské společnosti 108 Investment Advisory.

Pro velkopodnikatele s minerálními vodami není Green Point první realitní investicí. Již v roce 2012 vložil kapitál do českobudějovického kancelářského a obchodního centra City Center.

„V Praze mám rozpracované další rezidenční projekty,“ sdělil k dalším plánům v nemovitostech Pasquale. Byty a komerční prostory bude stavět rovněž v Karlových Varech.