Otec lyžařky Záhrobské je viněn ze zpronevěry, obral ji prý o prémie

Šárka Záhrobská

Šárka Záhrobská Zdroj: profimedia.cz

Policie obvinila otce a bývalého trenéra osmadvacetileté slalomářky Šárky Strachové Petra Záhrobského ze zpronevěry. Údajně si měl nechat neoprávněně vyplatit milionové částky z odměn, které jeho dcera dostala za účast v závodech.

Informaci deníku Blesk potvrdila mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová. Podle ní byl muž obviněn už v březnu.

O tom, že Záhrobský dluží své dceři zhruba osm milionů korun, se hovořilo již před více než dvěma lety. Jednalo se o finanční odměny ze závodů Záhrobské, které prý muž vybral v Rakousku, úroky a náklady na soud. Lyžařka ale tehdy dlužnou částku postoupila vymahačské firmě.

Podle soudního rozhodnutí z roku 2011 měl Záhrobský zaplatit dlužnou částku 260 800 eur (tehdy v přepočtu 6,3 milionu korun), úroky 50 tisíc eur (1,2 milionu korun) a náklady soudního řízení, které činily téměř půl milionu korun.

Podle deníku Blesku ale otec stále za dluh z let 2007 až 2009 nezaplatil. „Jsem na jednání a nemám čas, omlouvám se,“ řekl listu Záhrobský. Komentovat obvinění nechtěla ani sama sjezdařka, která prý vystupuje v kauze jako svědkyně.

Bronzová olympijská medailistka se v roce 2009 s otcem rozešla a změnila kouče. Strachové diagnostikovali lékaři loni na jaře nezhoubný nádor na mozku, přesto byla osmá na mistrovství světa ve Schladmingu.