Policie znovu obvinila exšéfa zkrachovalé firmy Lidové domky

Ilustrační foto

Ilustrační foto

Kriminalisté znovu obvinili bývalého šéfa realitní společnosti Lidové domky Pavla Hrice, který je podle policie odpovědný za okradení asi 300 klientů. Nové stíhání podle ní policie zahájila jen krátce před promlčením kauzy.

Lidé přišli v projektu o víc než 50 milionů korun. Stavební firma lákala na koupi novostaveb u obce Stupice poblíž Prahy a inkasovala zálohy. Společnost ale zkrachovala a její klienti se bydlení nedočkali.

„V tomto případu bylo opětovně zahájeno trestní stíhání. Je stíhána jedna osoba, a to pro zločin zpronevěry,“ řekla ČT mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová. Návrh na obžalobu by mohl podle vyšetřovatelů následovat v dubnu, uvedla televize.

Zrušené státní stíhání

Jednatele firmy Lidové domky Hrice a jeho společníka policie obvinila už loni. Pražské městské státní zastupitelství ale tehdy po dvou měsících stíhání zrušilo s odůvodněním, že nebyl prokázán úmysl podezřelých si peníze přisvojit.

Společnost Lidové domky nabízela rodinné domy za Prahou i s pozemkem v ceně do tří milionů korun. Lidé zaplatili předem zálohy od 50 tisíc do půl milionu korun, uvedla už dříve ČT. Klienti firmy mají podle ní jen malou šanci, že se jim peníze vrátí. Policie ani po sedmi letech vyšetřování kauzy nezajistila žádný majetek.

Podle správce konkurzní podstaty Michala Edla přes účty zkrachovalé firmy proteklo přes 70 milionů korun, peníze ale byly postupně převedeny jinam. Hric s médii nekomunikuje, uvedla televize.

Lidové domky jdou do konkurzu

Klienti Lidových domků založili webovou stránku