Pro sázkaře je mírným favoritem Zeman

Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg (čtk)

Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg (čtk) Zdroj: ctk

Bookmakeři týden po prvním kole prezidentských voleb otočili. Nyní většina z nich mírně favorizuje expremiéra Miloše Zemana (SPOZ). Vicepremiéra Karla Schwarzenberga (TOP 09) jako vítěze boje o hrad tipovala kuž jen jedna ze šesti sázkových kanceláří.

Prezidentská kampaň před druhým kolem nabírá na obrátkách. Napětí se tak stupňuje i v sázkových kancelářích. Oba finalisty ale od sebe dělí ve vypsaných kurzech většinou jen jedna desetina procentního bodu.

Fortuna, Sazka, Tipsport na vítězství bývalého předsedy vlády shodně stanovily kurz 1,8:1, zatímco úspěch ministra zahraničí ohodnotily kurzem 1,9:1. Stejné kurzy, avšak nižší u Schwarzenberga, má kancelář Maxi-tip.

Synot Tip stanovil na Zemanovo zvolení kurz 1,78:1, na vítězství Zemana pak kurz 1,92:1. Nejvíce Zemana favorizovala sázková kancelář Chance s kurzem 1,7:1, zatímco Schwarzenbergovi ve shodě se třemi jinými určila aktuální kurz 1,9:1.

Před týdnem se kurzy na výhru Schwarzenberga pohybovaly v rozmezí od 1,4:1 do 1,55:1, na vítězství Zemana pak od 2,15:1 do 2,5:1. Na postupné snižování Zemanových kurzů měly vliv vysoké sázky na jeho výhru. U Fortuny na něj jeden sázející vsadil do pátku dokonce půl milionu korun.