Radek John se vrátí na obrazovku s pořadem Bez cenzury

Bývalý ministr vnitra Radek John (VV), který zůstal vicepremiérem s pověřením řídit boj proti korupci, předal 17. května 2011 Nečasovi rezignaci na funkci. Ve vládě prý necítil dostatečnou podporu pro boj proti korupci a s premiérem se neshodl na personálním obsazení týmu svých spolupracovníků. Prezident demisi přijal 20. května.  (Foto Profimedia)

Bývalý ministr vnitra Radek John (VV), který zůstal vicepremiérem s pověřením řídit boj proti korupci, předal 17. května 2011 Nečasovi rezignaci na funkci. Ve vládě prý necítil dostatečnou podporu pro boj proti korupci a s premiérem se neshodl na personálním obsazení týmu svých spolupracovníků. Prezident demisi přijal 20. května. (Foto Profimedia) Zdroj: profimedia.cz

Televize Barrandov začne na jaře vysílat publicistický pořad Bez cenzury, který bude uvádět poslanec a dosavadní předseda Věcí veřejných (VV) Radek John.

Velké pracovní vytížení čeká s příchodem jara šéfa VV Radka Johna. Ke své práci poslance si přidá práci moderátora a dramaturga publicistického pořadu na TV Barrandov.

Kvůli nové práci už John nebude kandidovat na šéfa VV, který vzejde z únorového kongresu. „Je to i z tohoto důvodu. Nekandiduji ale také proto, že jsem kandidoval už třikrát a řídím se heslem třikrát a dost,“ uvedl pro server Ihned.cz John.

Nový pořad má navázat na Johnovu předchozí novinářskou práci. „Bude to investigativní pořad typu Sixty Minutes, ze kterého vycházejí i Na vlastní oči. Já ho dramaturguju, uvádím a budu točit i reportáže, pokud se najde čas,“ řekl serveru John. Tým pořadu tvoří tři reportéři a mnoho dobrovolníků, hlavními hvězdami budou podle Johna Kateřina Kašparová, Mercedes Wimmerová a Luboš Xaver Veselý. Kašparová se v 90. letech proslavila jako reportérka Televizních novin TV Nova. Wimmerová začínala na Nově v pořadu Áčko, pracovala jako reportérka Na vlastní oči a poté natáčela i pro Reportéry ČT. Luboš Xaver Veselý již několik let moderuje Pressklub Frekvence 1.

Server Ihned.cz upozorňuje, že pro Johnův pořad natáčejí i redaktoři časopisů Týdne a Instinktu. Tyto tituly společně s TV Barrandov patří skupině Empresa Media podnikatele Jaromíra Soukupa. Původně měl John publicistice obou časopisů přímo šéfovat, po vlně odporu ze strany médií a politiků ale ze záměru sešlo.

Televize Barrandov
TV Barrandov zahájila vysílání 11. ledna 2009 a nyní je po skupinách ČT, Novy a Primy považována za čtvrtou hlavní českou televizní stanici.