Sněhová děla jedou naplno. Lyžařská sezóna ve Špindlu začíná už o víkendu

Návštěvníci Špindlu si budou moci užít i zcela nové sjezdovky.

Návštěvníci Špindlu si budou moci užít i zcela nové sjezdovky. Zdroj: Skiareál Špindlerův Mlýn

Ve Špindlerově Mlýně začne v sobotu lyžařská sezóna.
Kromě přírody pomáhají ve Špindlu se sněhem také sněhová děla a zasněžovací sprchy.
Špindlerův Mlýn patří mezi česká top střediska
4
Fotogalerie

Ve Špindlerově Mlýně panuje v těchto dnech čilý ruch. V sobotu tam totiž oficiálně začíná lyžařská sezóna. Kromě sjezdovek se ve Špindlu znovu otevře i unikátní výstava ledových soch

„Díky mrazivému počasí jedou sněhová děla a moderní zasněžovací sprchy naplno. Napadl i přírodní sníh, takže letošní zimní sezóna může skutečně naplno začít,“ uvedl Čeněk Jílek, ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn.

Již v pátek se bude moci v nejznámějším krkonošském středisku lyžovat na modré sjezdovce na Svatém Petru, na nové Hromovce a na červené sjezdovce na Medvědíně. V sobotu se ještě mimo jiné otevře stará Hromovka a sjezdovky v Horních Mísečkách.

Kromě různých akcí na skipasy a na koncert Marka Ztraceného lákají vlekaři do Špindlerova Mlýna také na ledárium. Klimatizovaný prostor nabídne výstavu ledových soch.  

„Loňská premiéra špindlerovského ledária měla skutečně obrovský úspěch, rozhodli jsme se proto tento kulturní zážitek zprostředkovat našim návštěvníkům i letos a udělat z ledária tradiční součást zimy ve Špindlu,“ dodal šéf areálu Jílek.