Soud poslal Polívkovu farmu do konkurzu

Bolek Polívka

Bolek Polívka Zdroj: Mlada fronta

Brněnský Krajský soud dnes poslal Farmu Bolka Polívky do konkurzu. Podle insolvenčního soudu jde o jediné možné řešení. Insolvenční správce eviduje 55 pohledávek věřitelů, kterým farma dluží 56,3 milionu korun. Soud rozhodl ještě před schůzí věřitelů, která se má konat až 14. května.

Do úpadku poslal soud farmuv Olšanech už v pondělí. Insolvenční řízení běží od loňského října, navrhla ho stavební firma Kaláb, které farma dluží asi osm milionů korun. Celkem soud eviduje 55 pohledávek věřitelů za 56 milionů korun. Největším věřitelem je Regionální rada regionu soudržnosti Jihovýchod, která i s penále požaduje přes 20 milionů korun. Poskytla farmě dotaci na wellness centrum.

Farma je od první půlky března mimo provoz. Jako věřitelé se přihlásili také zaměstnanci farmy, plat údajně naposledy dostali v lednu.

Konkurz byl jediným možným řešení, protože o další dvě dlužník nepožádal. Těmi jsou oddlužení nebo reorganizace. Ještě tento týden mluvil právní zástupce Polívky Miroslav Bartoň o možnosti, že by farmu koupil případný investor, stejně tak uvažoval insolvenční správce, který je ode dneška oprávněn nakládat s majetkem farmy. Polívka se zatím nerozhodl, zda se proti soudnímu verdiktu odvolá, má na to 15 dní.