V červnu startuje soutěž ČSOB o starostu roku

ČSOB

ČSOB

Era Starosta roku je jedna z aktivit projektu „ČSOB a ERA pro podporu regionů“. Ve spolupráci s Nadací VIA podporuje ČSOB a Era prostřednictvím tohoto programu komunitní projekty v celé České republice s cílem pomoci těm, kteří na místní úrovni usilují o zlepšování životního prostředí a společenského a kulturního života.

Čtvrtý ročník soutěže bude odstartován začátkem června. Záměrem soutěže je vyslovit veřejné uznání za dobrou práci starostům a starostkám malých obcí do 2 tisíc obyvatel. Jelikož práci svého starosty či starostky mohou nejlépe posoudit samotní občané, jsou to právě oni, kdo měli možnost zaslat nominaci na ocenění.

Hodnotící komise soutěže je složena ze zástupců veřejné sféry, neziskového sektoru, médií, Nadace VIA, ERA Poštovní spořitelny a mediálního partnera. Hodnotitelé přihlášky posoudí a v polovině října vyberou pět finalistů. Zástupci komise poté navštíví tyto finalisty, aby se na místě seznámili s jejich prací a s fungováním obce.

V první půli listopadu komise vybere vítězného starostu či starostku, kterému bude slavnostně předán titul ERA Starosta roku 2011, obdrží pro svou obec finanční prémii ve výši 250 tisíc korun. Kandidáty na ocenění nominují občané.
Uzávěrka žádostí je 5. září a vyhlášení výsledků a předání cen proběhne v druhé polovině listopadu 2012.