Ve vedení O2 končí Štefunko

Martin Štefunko

Martin Štefunko Zdroj: profimedia.cz

Předseda dozorčí rady O2 Czech Republic Martin Štefunko odstoupil k 31. prosinci minulého roku z funkce. Zároveň ukončil i členství v dozorčí radě a zaniklo rovněž jeho členství v dozorčí radě O2 Slovakia. O2 to dnes uvedla v oznámení pro investory. Jeho nástupce firma neoznámila.

Letos tak v O2 dochází již ke druhé klíčové personální výměně. Tou první byl odchod Tomáše Budníka, který zastával post generálního ředitele. Není ale vyloučeno, že PPF počítá s oběma manažery do budoucna.

Štefunek, kdysi investiční ředitel PPF, má investiční skupinu MVM Invest, loni koupil také OT Energy Services - firmu dodávající řídící systémy do jaderných elektráren. O2 neuvedlo důvod Štefunkova konce, může ale souviset s jeho vlastním byznysem.

Štefunko do čela dozorčí rady O2 Czech Republic a její 100procentní dceřiné společnosti na Slovensku nastoupil v lednu 2014 poté, co operátora ovládla investiční skupina PPF.

Štefunko od roku 2001 působil ve firmě Penta Investments, kde se v roce 2003 stal součástí týmu pracujícího na expanzi do České republiky. Od roku 2004 ve funkci ředitele pro investice zodpovídal za řízení investičních projektů. Od roku 2009 pracoval ve skupině PPF a v roce 2013 se podílel na jejím vstupu do oboru telekomunikací v České republice a na Slovensku. Ke konci května Štefunko odešel z vrcholového vedení PPF a věnoval se jen práci v dozorčí radě O2.

PPF v O2 vlastní více než 80 procent akcií. Od ledna do konce září operátor zvýšil čistý zisk o 2,5 procenta na 4,1 miliardy korun. Konsolidované výnosy vzrostly meziročně o 0,6 procenta na 27,9 miliardy korun.