Vítek během pandemie vydělal. Zisk CPI vzrostl o 16 procent

Radovan Vítek, většinový majitel realitní skupiny CPI.

Radovan Vítek, většinový majitel realitní skupiny CPI. Zdroj: Profimedia

Generální ředitel CPI Property Group Martin Němeček.
Provozní zisk EBITDA realitní skupiny CPI Property Group, kterou ovládá miliardář Radovan Vítek, loni meziročně vzrostl o 15,9 procenta na 338 milionů eur.
3
Fotogalerie

Provozní zisk EBITDA realitní skupiny CPI Property Group, kterou ovládá miliardář Radovan Vítek, loni meziročně vzrostl o 15,9 procenta na 338 milionů eur (8,8 miliardy korun). Tržby klesly o 7,3 procenta na 623 milionů eur (16,3 miliardy korun). Čistý příjem z obchodních činností stagnoval na 344 milionech eur (devět miliard korun). 

"Svou diverzifikací bylo portfolio skupiny dobře připravené na situaci, jakou s sebou přinesla pandemie onemocnění COVID-19. Skupina dosáhla dalšího růstu portfolia a příjmů z nájemného. Dokázala rovněž udržet vysokou úroveň výběru nájemného a stabilní ocenění svých aktiv,“ uvedl generální ředitel CPI Property Group Martin Němeček.

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a její akcie jsou obchodované na frankfurtské burze. Vlastní nemovitosti v Česku, Maďarsku, Polsku, na Slovensku, v Chorvatsku, Švýcarsku, Francii, Rumunsku, Rusku a Británii.

Vítek vlastní v CPI Property Group 87,8 procenta. Podle časopisu Forbes je jedním z osmi českých dolarových miliardářů.