Vsadit si na vítěze komunálek? Sázkové kanceláře moc příležitostí nenabízí

Fortuna, sázky

Fortuna, sázky Zdroj: Siebert Martin/Euro

Sázkové kanceláře na rozdíl od minulých let nenabízejí mnoho možností vsadit si na výsledek letošních komunálních voleb. Šanci vsadit si na vítězství některého z kandidátů na senátora nemá v nabídce na svých webech žádná z velkých sázkových společností.

Nejpodrobnější v nabídce vsadit si na výsledek obecních voleb je společnost Unibet, která dává možnost vsadit si na výsledek hlasování v Praze, Brně a v Ostravě. Podle jejích bookmakerů se ale v čele těchto měst mnoho nezmění. V hlavním městě by podle nich měl dál vládnout nejspíš Tomáš Hudeček z TOP 09 (kurz 2:1), v Brně sociální demokrat Roman Onderka (2,35:1) a v Ostravě jeho stranický kolega Lumír Palyza (1,50:1). Největšími konkurenty všech tří favoritů jsou prý kandidáti ANO s kurzy od 2,4:1 (pro Brno) po 3,5:1 pro Ostravu.

„Favorité voleb ve velkých městech jsou poměrně jasní. Proto nám přijde zajímavější nabídnout 'dostih' o nejvyšší post, kde sázkař může kalkulovat s vytvářením povolebních koalic nebo osobní animozitou a nepřijatelností jednotlivých volebních lídrů,“ uvedl marketingový manažer Unibetu Milan Klemš. dodává.

Vyrovnaná Praha

Nejvyrovnanější je v tomto směru situace v Praze, kde by podle kurzů měla třetí příčku obsadit Trojkoalice (KDU-ČSL, Strana zelených a STAN) před ČSSD, přičemž ODS by byla až pátá. V Brně by podle kurzů skončila o příčku níž, předstihly by ji rovněž TOP 09, KDU-ČSL, které by mohly mít silnou pozici při povolebních vyjednáváních, a také KSČM. V Ostravě budou mít zřejmě opět levicového primátora vzhledem k tomu, že by komunisté obsadili třetí příčku s náskokem před KDU-ČSL, TOP 09 a Úsvitem.

Z ostatních kanceláří nabízí Tipsport a Chance možnost vsadit si pouze na to, zda v čele Prahy bude po volbách muž či žena. Vyhlídky na to, že by hlavní město mělo primátorku, jsou ale podle kurzů málo reálné. Společnost sazka dala před českými volbami přednost sázce na to, zda bude příštím americkým prezidentem demokrat nebo republikán.