Zemřel Karel Slezák, novinář známý násilným útokem v Zemanově štábu

Příznivec Zemana zaútočil na novináře

Příznivec Zemana zaútočil na novináře Zdroj: Printscreen Televize Seznam

Incident ve volebním
2
Fotogalerie

Novinář Karel Slezák, který kolegům rozdával rány pěstí po volebním vítězství prezidenta Miloše Zemana, zemřel. Informaci serveru Blesk potvrdil jeho blízký přítel Rostislav Osička. Jeho přítel měl prý slabé srdce.

Slezák na sebe výrazně upozornil na konci ledna, když prezident Zeman oslavil volební vítězství v pražském Top Hotelu. Jeden z hostů, novinář Milan Rokytka, tam měl problémy po konzumaci alkoholu a musela pro něj dorazit záchranka. Novináři se situaci snažili natočit, v tu chvíli ale zasáhl Slezák, který je od Rokytky odháněl a rozdal i několik ran pěstí.

„Jeho žena mi psala, že Karel zemřel, víc mi k tomu říci nemohla,“uvedl pro Blesk Osička. „Měl špatné srdce, stalo se mu to na tom prezidentově štábu a asi to nevydržel,“ dodal.

Karel Slezák čelil po incidentu v pražském Top Hotelu vlně kritiky za násilí na novinářích, kteří jen dělali svoji práci. 

Potyčku v Zemanově štábu řešila policie a odsoudila ji nevládní organizace Reportéři bez hranic. „Pěsti byly nutné. Toho nebylo tolik, to byl jeden dva údery,“ hájil svoje počínání Slezák.