Co poslouchá Bruno Ferrari

Bruno Ferrari

Bruno Ferrari Zdroj: Archiv značek

Liars - The Apple Drop
 The Killers - Pressure Machine
2
Fotogalerie

Nejlepší desky alter ega pražského hudebního excentrika, jinak také lídra elektronické skupiny Vanessa, Samira Hausera. Pseudyonym si půjčil od Belmonda, má česko-irácké kořeny a krom skupiny Vanessa dělal i principála legendárního kabaretu Zlatá kozačka, který proslul nekorektním humorem, například dražbou důchodců. 

Od které písničky, kterou napsal někdo jiný, znáš celý text od začátku do konce?

Dáma při těle od Petra Spáleného. Udělal jsem kdysi její cover.

Co bylo první album, které sis koupil nebo dostal?

Solid Gold od Gang of Four. Bylo mi asi patnáct let a docela to ovlivnilo můj budoucí hudební vkus. Koupil jsem ji tehdy náhodou na burze. Vůbec jsem ji předtím neznal.

Co nejraději posloucháš v autě nebo v MHD?

Teď to je třeba nové album Baxtera Duryho s názvem The Night Chancers.

Která písnička tě v poslední době nejvíc dostala?

Určitě kterákoli z nového dechovkového alba Františka Skály jménem Pojď se mnou děvče mé a skladba Chalupářův mozek z posledního alba Franty Štorma nazvaného Dirndl To Go.

Ve kterém videoklipu bys chtěl prožít jeden den života?

Určitě v klipu ke skladbě Cochon Ville od Sébastiena Telliera. V necenzurované verzi, která je na Vimeu.

Bruno Ferrari - Electrofantasex

Zatímco skupina Vanessa své fanoušky potěšila novým albem předloni, Hauserův další projekt Bruno Ferrari se od minula odmlčel na rovné čtyři roky od alba Ayahuascero. Jeho nové album Electrofantasex opět nabízí tu přívětivější (byť o nic méně cynickou) tvář Hauserovy hudební tvorby. Většina písní se formálně nese v duchu střídmého synth popu se silným vlivem osmdesátých a devadesátých let, anglické texty ovšem opět při pozornějším poslechu odhalují velkou míru nadsázky, kousavosti a pozorovacího talentu.

The Killers - Pressure Machine

Pouhý rok trvalo americké indie rockové kapele The Killers, aby navázala na svoji předešlou desku Imploding The Mirage. Název alba odkazuje na téma novinky, která se točí zejména kolem dospívání frontmana Brandona Flowerse v Utahu, ale také na komplikace, které do jejího vzniku přinesly pandemické restrikce. V jedné z jedenácti nových písní, na jejich nahrávání opět dohlížel Shawn Everett (The War on Drugs), hostuje také americká zpěvačka Phoebe Bridgers.

Liars - The Apple Drop

Brooklynská experimentální parta Liars, za níž stojí zejména charismatický čahoun Angus Andrew, slaví dvacet let svojí existence stylově desátým albem. Stylově těžko zařaditelná skupina se vždycky pohybovala na hranici žánrů jako psychedelický rock a electro rock, což platí i pro jejich aktuální novinku, již v sestavě doplnilo několik nových jmen. A podle samotného Andrewa je možné ji považovat za nový start kapely.

Článek byl poprvé uveřejněn v zářijovém vydání Formen.