Zápisník Jana Vávry: Smrt bitcoinu, díl 250?

bitcoin

bitcoin Zdroj: ctk

Po rozpačitém začátku roku nepřestaly kryptoměny krvácet ani na přelomu ledna a února. 

Kdo nakupoval bitcoin a další digitální měny během uplynulých tří měsíců, nervózně počítá ztráty. Na náladě nepřidají ani teze, podle kterých už kryptobublina praskla a bitcoin a spol. umírají.

Na druhou stranu, takových vyjádření se v minulosti vyrojily stovky a existuje stránka, která je dokonce počítá. Nyní jsme na čísle 249.

Aktuální graf s kurzem bitcoinu najdete zde >>>

A jistě bude dál růst. Nastane další vlna panických prodejů? Aspoň se ukáže, kdo při investicích do tak proměnlivého aktiva jako bitcoin uvažoval v dlouhodobém horizontu.

Prezidentské volby už (naštěstí?) skončily, ale v části společnosti přetrvává fascinace černobílým obrazem jejího rozdělení na města a venkov. Pokud by ale mělo vést po ose Praha versus zbytek republiky, nedávalo by velký smysl.

Vše o kryptoměnách čtěte zde >>> 

Nejen proto, kolik „měšťáků“ rádo tráví svůj čas na chatách či chalupách, mimo městský ruch. Ba co více, v globálním kontextu vlastně stejně Česko ani žádné velkoměsto nemá, ve srovnání s mnohonásobně větší Paříží či Londýnem se Praha může jen krčit. Což ničemu nevadí.

Sledujte kurzy nejen bitcoinu, ale i dalších kryptoměn zde >>>

Česko ale nakonec svého sjednotitele našlo. I když zemi různé horečnaté voličské mobilizace poněkud rozjitřily, v těchto dnech stejně všechny zajímá jistý „rytíř“ jménem Jágr. Ideální kandidát na prezidenta.