„Cábelíci“ chtějí být odvážní

Fotbalisty Králova Dvora čeká ostrý start jarní části ČFL. První zápas hrají v Mladé Boleslavi.

Už v sobotu dopoledne se ukáže, zda si „Cábelíci“ i nadále ponesou cejch týmu, který je venku takřka neškodný. „Snad to dopadne dobře. Máme zdravý a kompaktní mančaft. Už se zase těším, až začne ten pravý fotbalový život. Ostatně v Králováku nejde fotbal dělat jinak, než že se na něj těšíte. A takhle k tomu přistupují i kluci,“ říká trenér Miloslav Kučera.

Poslední generálka se vám příliš nepovedla. Co ukázala?
Po porážce 0:3 v Domažlicích jsem smazal všechno, co se nám během přípravy povedlo. Prohráli jsme naprosto zaslouženě po hloupém výkonu. Utěšuji se tím, že když byla tak strašná generálka, mohla by se povést jarní premiéra.

Jaké máte ambice?
Bude to ještě zajímavé. Tahle soutěž je tak vyrovnaná, že každý může porazit každého. I proto nás od postupu i sestupu dělí šest bodů. Nikdo ale není odsouzený k pádu do divize a nikomu také nespadne postup do klína.
Může mít na sobotní zápas v Mladé Boleslavi nějaký vliv terén?
Na pětadevadesát procent se bude hrát na umělém trávníku, a to by mohla být naše výhoda, protože jsme na „umělce“ odehráli celou přípravu. Vlastně jsme letos na trávě ještě nebyli.

Co udělat jinak, abyste navázali na první venkovní výhru v závěru podzimu z pražského Vyšehradu?
Musíme být odvážnější. Máme v kádru kluky, kteří jsou doma k neudržení, ale na cizích hřištích jsou takoví ušlápnutí. Musí si uvědomit, že buď budou hrát jinak, nebo je příště nahradí ostatní. Máme vyrovnaný dvacetičlenný kádr.

V přípravných duelech se opět střelecky dařilo Janu Kyklhornovi…
Umí se k tomu postavit. Někteří mladí se třeba dostanou do více šancí než on, ale jsou v zakončení hrozně zbrklí.

Kdo z nově příchozích se prosadí do základu?
Brankáře máme nové oba, takže jeden z nich bude určitě chytat. Do obrany počítáme s Martinem Samkem, který přišel z Kladna a je posilou po všech stránkách. Poprvé od začátku pravděpodobně nastoupí i Tomáš Frydrych z našeho béčka. Snad už není v tom věku, kdy by přemýšlel kolenem a bude se fotbalu víc věnovat.