Dealeři vařili pervitin u Buchlovic

Přímo na cestě k zákazníkům do Uherského Hradiště zadrželi kriminalisté trojici výrobců pervitinu. Muži, kteří vařili pervitin v rekreační chatě u Buchlovic a odtud ji rozváželi odběratelům, skončili ve vězeňské cele.

Kriminalisté na případu pracovali několik měsíců. Do chaty přijeli ve chvíli, kdy dealeři dokončili výrobu další dávky drogy. Na místě ale našli jen pomocníka s malým množstvím čerstvého pervitinu.

Do dvaceti minut ale v Kunovicích dopadli osádku vozu se zahraniční státní poznávací značkou. „Uvnitř byl jednak hlavní výrobce drogy, jeho pomocník a cizinka, která drogu odebírala. Kriminalisté v autě našli minimálně deset gramů pervitinu a další část čekala na finální dokončení,“ popsal zásah tiskový mluvčí policie Aleš Mergental.

V chatě pak policisté našli kompletní zařízení na výrobu drogy spolu s potřebnými chemikáliemi. Pervitin skupina prodávala hlavně odběratelům v Uherském Hradišti a okolí. Hlavní výrobce, který už byl za výrobu drog trestaný, kromě chaty na Buchlovicku vařil drogu i v domě zákazníků. Kriminalisté zatím prokázali prodej minimálně padesáti dávek.

Pachatelům hrozí až pět let vězení.