Festival Metronome očekává vyšší zájem hudebních fanoušků

Festival Metronome

Festival Metronome Zdroj: Petr Klapper/Facebook Metronome

Festival Metronome
Sting
Kasabian
Sting
Kasabian
6
Fotogalerie

Druhý ročník pražského festivalu Metronome přiveze příští víkend do Prahy Stinga či Kasabian. Dosud si vstupenky koupilo dvanáct tisíc lidí, o tři pětiny více než loni.

Celkem čtyřicet koncertů na pěti pódiích nabídne druhý ročník hudební přehlídky Metronome na pražském Výstavišti. Pořadatelé, kteří stojí i za souběžně konaným a bezplatným festivalem United Islands, očekávají vyšší zájem než loni.

„Kapacita areálu je patnáct tisíc lidí, prodáno je nyní dvanáct tisíc lístků – ale doufáme, že se to ještě zvýší,“ uvedl za pořadatele Martin Voňka. Loni na Metronome dorazilo sedm a půl tisíce lidí.

Sting by měl v pátek podle organizátorů odehrát regulérní koncert v délce devadesáti minut, nikoli klasický festivalový zkrácený set.

„Příznivce snad potěší, že zhruba čtvrtina odehraných písní by měla pocházet z období The Police, kteří v Česku nikdy nehráli,“ uvedla ředitelka festivalu Barbora Šubrtová. Headlinerem sobotního večera budou rockoví Kasabian, kteří se svou letošní novou deskou For Crying Out Loud vydanou v květnu dosáhli až na čelo britského žebříčku. K dalším zahranič- ním účinkujícím patří Pretty Things, The Veils, GusGus, Blood Red Shoes nebo Young Fathers

Stejně jako loni – kdy se na jednom pódiu ocitli Ivan Král s Jiřím Suchým nebo J.A.R. s gospelovým sborem – by se mělo na přehlídce uskutečnit několik speciálních vystoupení tuzemských umělců. Na programu je tak mimo jiné koncert Monkey Business věnovaný jako pocta před půlrokem zesnulému Georgi Michaelovi.

Klára Vytisková si zase jako hosta pozvala jazzového pianistu Ondřeje Pivce, který se podílel na albu Gregoryho Portera Take Me To The Alley. Deska letos získala prestižní americkou cenu Grammy za nejlepší jazzové zpívané album roku.