Lodě, letadla a tisíce vojáků uvnitř válečného pekla. Takhle se natáčel Dunkerk

Takhle natáčel Christopher Nolan film Dunkirk. Podle webu CSFD získal Nolan za natočení filmu dvacet milionů dolarů a procenta ze zisku. To se prý naposledy podařilo Peteru Jacksonovi za film King Kong (2005).

Takhle natáčel Christopher Nolan film Dunkirk. Podle webu CSFD získal Nolan za natočení filmu dvacet milionů dolarů a procenta ze zisku. To se prý naposledy podařilo Peteru Jacksonovi za film King Kong (2005). Zdroj: Profimedia

Režisér Nolan přiznal, že Američané příběh vojáků z Dunkirk neznají, přesto dokázal přesvědčit studio Warner Bros.
Válečné drama vychází z evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků nacisty z pláží severofrancouzského Dunkirku na jaře 1940.
Film má 107 minut a na webu Česko-slovenské filmové databáze ČSFD okamžitě získal velmi vysoké hodnocení okolo 88 procent.
V zajímavostech na ČSFD se uvádí, že Nolan rozhodl použít skutečné bojové křižníky namísto animace.
Bitvu nepřežilo zhruba 40 tisíc vojáků.
29
Fotogalerie

Velmi pozitivní jsou první ohlasy na nový film britského režiséra Christophera Nolana na Dunkerk. Podle recenzentů se jedná o jeho nejzdařilejší dílo a jeden z nejlépe natočených válečných filmů vůbec. Dunkerk se okamžitě zařadil mezi hlavní aspiranty na zisk Oscarů, mimo jiné i za často tolik vyzdvihovanou hudbu Hanse Zimmera. Připravili jsme pro vás galerii třiceti snímků z natáčení filmu, který má nakročeno stát se jednou z legend filmového průmyslu.

Takhle lákají filmaři do kin v akčním traileru: