Netflix svůj dosud nejdražší film natočí zčásti v Praze, projekt vyjde na miliardy

Pražský hrad

Pražský hrad Zdroj: Vacková Anna

Ryan Gosling
Štáb nyní natáčí v Los Angeles, do Prahy se zřejmě přesune koncem dubna
Štáb nyní natáčí v Los Angeles, do Prahy se zřejmě přesune koncem dubna
Štáb nyní natáčí v Los Angeles, do Prahy se zřejmě přesune koncem dubna
Netflix
6
Fotogalerie

Chystaný thriller The Gray Man s hercem Ryanem Goslingem v hlavní roli, který bude dosud nejdražším filmem z produkce streamovací společnosti Netflix, se bude zčásti natáčet v Praze. Informoval o tom server magazínu Variety, podle nějž chce režisérské duo bratrů Russoových využít temných pražských zákoutí, zkušených produkčních společností i finančních pobídek českého státu.

Místním partnerem při natáčení bude firma Stillking, která již dříve pracovala například na bondovce Casino Royale. Snímek bude vyprávět příběh zabijáka, který utekl ze služeb americké Ústřední zpravodajské služby (CIA). Kromě Goslinga v něm účinkuje například Chris Evans, Jessica Henwicková, Wagner Moura či Billy Bob Thornton.

Projekt má rozpočet kolem 200 milionů dolarů (4,4 miliardy korun) a překoná tak asi o 40 milionů dolarů (878 milionů korun) náklady na snímek Irčan režiséra Martina Scorseseho, který nyní drží prvenství jako nejdražší film z dílny Netflixu.

Předlohou pro scénář je stejnojmenná série knih spisovatele Marka Greanyho. Tvůrci filmu přitom doufají, že první snímek zaznamená úspěch, a umožní tak vznik několika dalších dílů filmového zpracování.

Štáb nyní natáčí v Los Angeles, do Prahy se zřejmě přesune koncem dubna. Netflix zatím neoznámil, kdy bude mít film na jeho platformě premiéru. Neočekává se ovšem do konce letošního roku.