Talentované Brůchové se v letošním létě daří

Lenka Brůchová žije tenisem celý rok. Prázdniny nejsou vyjímkou.

Studentka mladoboleslavské střední odborné školy Lenka Brůchová o prázdninách stejně jako po celý rok žije tenisem. Ve všední dny dvě až tři hodiny trénuje pod odborným dohledem Miroslava Špalka a Martina Matouška, o víkendech hraje turnaje. Od pěti let má druhý domov v tenisovém areálu LTC Mladá Boleslav v lesoparku Štěpánka. Během srpna absolvovala i náročný turnaj Optim tour v konkurenci dospělých hráček. A nečekaně zdařile.

Vyhrála třikrát ve dvou setech

Nejprve vyřadila Michaelu Matějíčkovou z Plzně a Evu Brožovou z Teo Break Statenice vždy ve dvou setech. Další hrací den přehrála druhou nasazenou karlovarskou Dagmar Dudlákovou. „Jsem spokojená,“ netajila radost a užívala si uznalého poklepávání po ramenou od každého, kdo ji v tenisovém areálu potkal.
V semifinále severočeskou Karolínu Čechovou smetla v prvním setu 6:1. Další dva sety prohrála 2:6 a 4:6 a skončila před branami finále. Čechovou utahala natolik, že ta finálový duel s pražskou Petrou Rohanovou ve druhém setu skrečovala kvůli svalovým potížím. „Účast v semifinále je největším úspěchem Lenky v konkurenci dospělých hráček,“ řekl její otec a manažer Josef Brůcha. Pro Lenku Brůchovou je letošní léto nejúspěšnějším obdobím dosavadní tenisové kariéry.
V červenci se dvakrát probila do finále celostátního dorosteneckého turnaje Sparta Cup 2009. Ve dvouhře prohrála s pražskou Terezou Břicháčovou a ve čtyřhře s Klárou Šupejovou podlehly dvojici Langerová-Grossmanová.
„Při Sparta Cupu jsem zničila tři rakety. Když mi praskla třetí, neměla jsem už žádnou náhradní. Abych mohla hrát, půjčila mi raketu finálová soupeřka Tereza Břicháčová,“ popsala Lenka Brůchová příhodu z tenisového zákulisí, která se často nestává.

V Pardubicích se i přes formu nedařilo

Po úspěšném působení na Sparta Cupu odjela s nadějemi na Pardubickou juniorku, český dorostenecký šampionát. Hned v prvním kole prohrála s favorizovanou Terezou Smitkovou ve dvou setech. „Byla jsem na sebe hodně naštvaná, protože jsem měla formu,“ posteskla si Brůchová nad nevydařeným singlem v Pardubicích. Ve čtyřhře si zahrála více. S partnerkou Andreou Martinovskou vyřadily páry Kubíčková–Marková v předkole a Schlehoferová–Vagnerová v prvním kole. Postup do semifinále prohrály s dvojicí Malečková–Allertová.
V srpnu ještě Lenku Brůchovou čeká další turnaj na domácích kurtech LTC Mladá Boleslav, tentokrát výhradně s dorosteneckými soupeřkami.