V Holešově se chystá nový rezidenční projekt

Desítky nových rezidenčních bytů mají vyrůst v areálu části bývalé drůbežárny v Holešově na Kroměřížsku. Na místě, odkud radnice před časem vystěhovala část sociálně nepřizpůsobivých spoluobčanů, vyrostou i nebytové prostory, dětské hřiště či parkovací stání, uvedl František Sovadina z holešovské radnice.

V Bořenovské ulici chce postavit obytné domy společnost Developer Group. V první etapě by zde mělo vzniknout 66 bytů a dva nebytové prostory. Ve druhé části výstavby by stavbaři měli postavit 70 bytů. Projekt počítá s oplocením celého areálu. Byty velikosti od 1+kk po 3+kk už nabízí realitní kancelář, cena se pohybuje od 990 tisíc do 1,7 milionu korun.

Město společně se zástupci developerské firmy tak vyvrátilo fámy, že by se tam měla začít stavět ubytovna pro stovky nepřizpůsobivých občanů z jiných měst. „Sociální byty v Bořenovské ulici nejsou pro nepřizpůsobivé občany ale pro ty spoluobčany, kteří se momentálně dostali do sociální či finanční tísně často ne vlastní vinou a potřebují od města pomocnou ruku,“ řekl starosta Holešova Zdeněk Janalík. Dodal, že v poslední době radnice například pronajala tři byty v ulici matkám samoživitelkám, které se dostaly do tíživé situace.