Za luxusním bydlením do Podolí

Nový rezidenční projekt komorního luxusního bydlení vyroste v pražském Podolí, konkrétně v ulici Procházkova, jejíž název ponese i ve svém jménu - Procházkova 7. Developerem projektu je společnost CRESCON.

Bytový dům je řešen jako solitérní objekt s pěti nadzemními podlažími, ve kterých bude osm bytových a jedna nebytová jednotka. V jednotlivých patrech budou vždy dva byty o velikostech 3+kk a 4+kk a rozměrech od 92,5 m2 až po 119,5 m2. Každý z těchto bytů disponuje prostornou terasou. V pátém, ustupujícím podlaží se rozprostírá penthouse se střešní terasou a výhledem do okolí. Dům má také jedno podzemní podlaží, které bude využito pro parkování a sklepní kóje. „Podolí považujeme za ideální městskou obytnou část, která nám umožní vybudovat luxusní, moderní a pohodlné bydlení s komplexní občanskou vybaveností v okolí. Jedná se o příjemnou čtvrť se starší vilovou a činžovní zástavbou, se kterou koresponduje i architektura našeho projektu,“ říká ředitel společnosti CRESCON Jan Jerie.

[file:2419:small:left]

#####Důraz na kvalitní architekturu

Snahou společnosti CRESCON je vždy vybrat pro své projekty atraktivní lokalitu a zajistit kvalitní architektonické i řemeslné zpracování projektu. Nejinak tomu bude i u projektu Procházkova 7. „Velmi dbáme na precizní technické provedení a kvalitu použitých materiálů. Materiály v tomto projektu budou nadstandardní a budou tak odpovídat exkluzivitě projektu,“ pokračoval Jan Jerie. Architektonický návrh bytového domu je prý v souladu s okolní zástavbou a vychází z tradičního a ceněného funkcionalismu první republiky. Navržený dům představuje umírněný a elegantní styl s optimálním řešením prostoru. Výškové uspořádání respektuje okolní obytné budovy. Architektonické řešení připravil ing. arch. Heidler z architektonické kanceláře VHE.

Chystají se podklady pro stavební povolení. Developerský projekt Procházkova 7 má v současné době pravomocné územní rozhodnutí a zpracovává se projektová dokumentace pro stavební povolení. Po jeho vydání bude vypsáno výběrové řízení na generálního dodavatele stavby a výstavba bude zahájena v posledním čtvrtletí letošního roku. Dokončení se plánuje na první čtvrtletí roku 2011. Prodej bytů už začal a zajišťuje ho sám developer pomocí vlastního obchodního oddělení.