Zápisník Jany Havligerové: Přituhuje, a Babiš nikde

Vládní experti vymysleli obezličku, která má stát zbavit odpovědnosti za škody plynoucí z mimořádných opatření. Klíčová omezení bude nadále vyhlašovat ministerstvo zdravotnictví, odpovědnost padá na hlavu šéfa rezortu Adama Vojtěcha. Premiér tiše zmizel z pódia tiskových konferencí. Jistě jen načas, než opadne vlna nevole. Jo, dokud se dá slibovat, je Andrej Babiš kanon.

Středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová, aby zachránila vlastní kůži, nařkla Německo, že zadrželo kamion s ochrannými pomůckami určenými pro benešovskou nemocnici. Výzvu německého velvyslance v ČR, aby tvrzení dementovala, nepřijala. I když je dokázané, že Němci respirátory nezabavili. V ANO snad dělají ze lhaní přijímačky.

Přímo planetární problém řešila Univerzita Karlova. Mluvčí filozofické fakulty Petr Kukal napsal sloupek, v němž ženy v rouškách přirovnal k perským princeznám. Pár studentek to označilo za sexistické hodnocení. Mluvčí proto skončil. Co také zakázat Gaudeamus igitur – nenarušuje místy erotický text studentské hymny akademické zásady?