Zápisník Marka Schwarzmanna: Těžké časy kinofilů

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: CC BY SA 2.0: Aslak Raanes via Flickr

Kuo Pching
2
Fotogalerie

Filmoví a seriáloví nadšenci prožívají náročné období. Museli bojovat o nalezení volných míst na poslední díl marvelovské ságy o superhrdinech Avengers: Endgame, který přepsal filmové rekordy, když za první víkend v kinech vydělal 1,2 miliardy dolarů. 

Jsou stále nevyspalí z toho, jak každou neděli v noci sledují nové díly Hry o trůny. A do toho všeho se srovnávají s končící Teorií velkého třesku.

Další komplikace v byznysu zase musejí řešit ředitelé v Huawei a diplomaté. Američané totiž potvrdili, že se zeměmi, které budou v jakékoliv části svých 5G sítí používat zařízení od zmíněné firmy, „přehodnotí sdílení informací“. Přeloženo z vládní úrovně na dětské chování ze školních lavic: „Ty nosíš nike, a ne adidasky, s tebou se nebavím.“ Ukazuje se, že zatímco nad nedůvěryhodností Huawei stále jen visí otazníky, nedůvěryhodnost USA začíná nabírat nebezpečné obrysy.

Celkem 122 náročných dní si prožil důchodce Jean-Jacques Savin, který se v sudu nechal unášet mořskými proudy Atlantiku od Kanárských ostrovů směrem do Karibiku. Jako první na světě tuto cestu překonal bez plachet, motoru či vlastních sil. Respekt.