Zdeněk Pečený: Krize není

Tak už je to definitivní! Šest let táhnoucí se ekonomická stagnace české ekonomiky a jejích obyvatel je pryč. Jako jasný důkaz se dá použít zpráva, že Češi – národ chalupářů – se letos, po letech odkladů, chystají rekonstruovat své chaty a chalupy. Tři čtvrtiny z našinců údajně investují do 25 tisíc korun a většinou půjde prý o výmalbu.

No nic. Možná to chce ještě pár let současného čtyřprocentního ekonomického růstu, než se lidé vrhnou do větších úprav svých víkendových sídel.

Fotbalový car Sepp Blatter povede organizaci FIFA, ano tu, z jejíhož čela odstoupil již před více než měsícem, minimálně do února. Dříve se prý nestihne volba nového šéfa uspořádat, a navíc insideři tvrdí, že má Blatter ještě ve fotbalové organizaci hromadu záležitostí k vyřízení.

Vtip britského komika Simona Brodkina, který Blattera na pondělní tiskové konferenci zasypal falešnými dolary – prý proto, aby pořádání světového šampionátu ve fotbale dostala Severní Korea –, nebude asi daleko od reálného fungování asociace.

Ashley Madison, což je internetová seznamka pro ženaté a vdané, se stala cílem hackerů. On-line platforma která se při vymýšlení svého názvu nejspíš řídila otřepaným pravidlem sestavování uměleckého jména v pornoprůmyslu dle vzoru „jméno prvního zvířátka“ plus „jméno matky za svobodna“, čelí výhrůžkám hackerů, že zveřejní detaily všech nevěrníků včetně jejich sexuálních preferencí a dalších privátních detailů. Některých z nich by snad mohla být veřejnost přece jen ušetřena. Minimálně právníci však budou mít spoustu zakázek.