Molekulární vodík®: Dvě molekuly ke zdraví

Zdroj: H2 WORLD HEALTH & BEAUTY COMPANY s.r.o.

David Maršálek
8
Fotogalerie

Na začátku byla zvědavost. Na konci… Kdo ví? Využití vodíku je široké a jeho potenciál se zatím zdá být nekonečný. To stále víc fascinuje Davida Maršálka, který spolu s týmem odborníků založil v Ostravě společnost H2 Global Group a rozhodl se zpřístupnit lidem vodíkový svět v oblastech, kde to dřív nikdo nezkusil – s vizí dostat vodík do běžného života a pomoct lidem žít zdravěji a kvalitněji.

Energetika, mobilita, těžký průmysl. To jsou odvětví, ve kterém se využití vodíku řeší už dlouhá léta. V Japonsku se ale dvěma molekulami, které tvoří téměř celý vesmír, vědci zabývali zas a znovu, až přišli na úžasnou věc. „Mnohé studie ukazují, že molekulární vodík může mít ochranný účinek při různých onemocněních a zánětech. Podle Shigeo Ohty, profesora tokijské univerzity a otce vodíkové biomedicíny, který je zároveň viceprezidentem pro vědu a výzkum společnosti H2 Global Group, je molekulární vodík nejsilnější selektivní antioxidant. To znamená, že může eliminovat volné radikály a pomoct tak ochránit buňky před poškozením a zánětem,“ vysvětluje David Maršálek důvody založení společnosti, která vyrábí produkty a přístroje na molekulární vodík pro zdravotnictví, lázeňství, zemědělství, nebo třeba chovatelství.

Prof. Shigeo Ohta a David MaršálekProf. Shigeo Ohta a David Maršálek | H2 WORLD HEALTH & BEAUTY COMPANY s.r.o.

Vodík pro každého

Existuje mnoho způsobů, jak si v těle zvýšíme množství molekulárního vodíku jako antioxidantu. Například inhalací plynu, který je možné užívat přes nosní, ušní nebo oční brýle, nebo skrze vodíkem nasycenou vodu, která se pije. Podle prof. Shigeo Ohty je využití molekulárního vodíku jako medicinálního plynu v terapeutických procedurách velmi široké – od problémů s kůží přes respirační onemocnění, potíže trávicího traktu, hojení ran, tlumení zánětlivých procesů v organismu a změny v buněčném metabolismu až po zkracování doby regenerace namáhaných či poškozených svalů a tkání. Proto ho v Japonsku využívá více než 200 soukromých klinik. „Mimo to jsme s naším farmaceutem PharmDr. Milanem Krajíčkem vyvinuli potravinové doplňky, které aktivují přirozenou tvorbu vodíku ve střevech, protože právě tam se utváří naše imunita,“ doplňuje David Maršálek. „Nejlepší na tom je, že žádný výzkum neobjevil nežádoucí účinky vodíku a také není možné se jím předávkovat, protože se v těle mění na vodu.“

Domácí vodíkové lázně

Tým odborníků pod vedením primáře MUDr. Josefa Petáka, viceprezidenta pro lázeňství a balneo, po několikaletém výzkumu jako první na světě představil sílu účinku vodíkových procedur. Stále více lázeňských domů v Česku i zahraničí proto využívá molekulární vodík ve formě inhalací, ale také v koupelích, zábalech nebo masážích. „Podle našich dosavadních zkušeností́ vodík zvyšuje účinek tradičních lázeňských procedur,“ říká primářka lázní Teplice nad Bečvou MUDr. Gabriela Hanslianová, která doporučuje vodík svým pacientům už několik let.

Společnost H2 Global Group nyní jako první přináší každému jedinečnou možnost mít malé vodíkové lázně přímo u sebe doma a zároveň využít patentované aplikátory vodíku, vyvinuté dceřinou společností H2 Medical Technologies. „Naše generátory vodíku mají patentovanou technologii elektrod a membrán, díky nimž je vyráběný čistý vodík v koncentraci 99,9 %, a to v objemu 10 až 60 litrů za hodinu. Je možné si tak dopřávat litry vodíkem nasycené vody, inhalovat kdykoliv během dne. Mít doma vodík znamená mít své zdraví pod kontrolou. Skvělé je to také jako prevence onemocnění, což ocení zejména rodiče dětí. Například kompaktní generátor i150 je tak malý, že je možné ho pohodlně přenášet třeba z nočního stolku k televizi nebo ho půjčit babičce či přátelům. „Malá krabička na vodík tak může zlepšit zdraví a život celé rodině,“ uzavírá David Maršálek. 

H2 WORLD HEALTH & BEAUTY COMPANY s.r.o.