Exšéf Sazky Hušák znovu kandiduje, chce do pražského zastupitelstva

Aleš Hušák

Aleš Hušák Zdroj: Anna Vacková

Dva roky po propadáku v senátních volbách, kde razil heslo „kulomet do každé rodiny“, se Aleš Hušák dohodl se stranou Rozumní.

Hušák svůj návrat do politiky potvrdil deníku E15. „Ano, nakonec jsem podlehl vábení a vyslyšel nabídku Petra Hanniga. Jsem na šestém místě kandidátky strany Rozumní. Je to v podstatě nevolitelné místo, ale jsem tam,“ řekl.

Neúspěšný uchazeč o Hrad Hannig, který v Praze kandiduje jak na senátora, tak na primátora, se podle svých slov obrátil na Hušáka záměrně. „Vzhledem k tomu, že jedním z hesel Rozumných pro Prahu je Líp už bylo, jsme oslovili ty, kteří byť byli nějakým způsobem kontroverzní, zanechali za sebou dílo, na které může být hlavní město pyšné,“ uvedl Hannig v narážce na O2 arénu.

Podle Hanniga se o výstavbě velkokapacitní kulturní scény spoustu let jen hovořilo. „Aleš Hušák takovou scénu bez velkých řečí vybudoval prostřednictvím Sazky. Sportovní svazy sice lamentovaly, že mají méně peněz, ale za Hušáka a Sazky měly alespoň něco, teď nemají skoro nic,“ dodal šéf Rozumných s tím, že všechny žaloby na Hušáka byly staženy.

Bývalý generální ředitel kdysi největší české hazardní firmy se poprvé ucházel o hlasy voličů v roce 2016, kdy kandidoval do Senátu jako nestraník za hnutí Nezávislí v Praze 6. Se ziskem 0,94 procenta hlasů skončil na posledním desátém místě.

Hušák vedl Sazku v letech 1995 až 2011, kdy se ocitla v insolvenčním řízení a byl na ni vyhlášen konkurz. Měl mnohamilionové příjmy, jezdil luxusními vozy a využíval služeb osobního kuchaře a ochranky. Po krachu Sazky tráví vždy několik měsíců v roce na španělském ostrově Menorca, kde má vilu a vinice. Angažuje v pohostinství a potravinářství.