Americké volby jsou největší jednorázovou sázkařskou událostí v dějinách, tvrdí firmy

Milovníci sázkařského adrenalinu si mnou ruce. Nadcházející americké prezidentské volby se s největší pravděpodobností stanou dosud největší sázkařskou událostí všech dob, píše britský list The Guardian.

Milovníci sázkařského adrenalinu si mnou ruce. Nadcházející americké prezidentské volby se s největší pravděpodobností stanou dosud největší sázkařskou událostí všech dob, píše britský list The Guardian. Zdroj: Reuters

Přestože americké sázkové kanceláře kurzy na úterní souboj vypisovat nemohou, celosvětové mají sázky překonat rekordní hranici jedné miliardy liber, v přepočtu bezmála 30 miliard korun.
V porovnání s minulými prezidentskými volbami by to byla dvojnásobná suma. Je ale možné, že číslo nakonec bude ještě vyšší.
V pondělí podle Shaddicka lidé dál houževnatě přihazovali sázky.
Rekordmanem je dosud neznámý tipér, který u britské společnosti Betfair vsadil na favorita voleb Joea Bidena jeden milion liber. 
5
Fotogalerie

Milovníci sázkařského adrenalinu si mnou ruce. Aktuální americké prezidentské volby se s největší pravděpodobností stanou dosud největší jednorázovou sázkařskou událostí všech dob, která překoná i finále fotbalového světového šampionátu či SuperBowl, píše byznysový magazín Forbes.

Celosvětově by měly sázky podle Forbesu překonat finále mistrovství světa ve fotbale mezi Francií a Chorvatskem v roce 2018. Tehdy lidé ve světě prosázeli 7,2 milardy eur, v přepočtu 193,5 miliardy korun.

„V pondělí lidé dál houževnatě přihazovali sázky. Rekordmanem je dosud neznámý tipér, který u britské společnosti Betfair vsadil na favorita voleb Joea Bidena jeden milion liber,“ uvedl  Matthew Shaddick, šéf oddělení politických sázek v kanceláři Ladbrokes Coral Group. V minulých amerických prezidentskch volbách lidé prosázeli zhruba 257 milionů dolarů, tedy zhruba 5,9 miliardy korun.

Biden v posledních dnech sice mírně podporu ztrácel, náskok si ale dle průzkumů, sázkových kanceláří či samotných sázkařů nadále držel. V britské sázkové kanceláři Smarkets tipující Bidenovi přisuzovali 65procentní šanci na vítězství, podobně je to i u dalších britských sázkovek.

Evropská mutace amerického listu USA Today se domnívá, že rekordnímu zájmu o sázky nahrává nejen délka prezidentské kampaně, ale i osobnost současného prezidenta Donalda Trumpa, jež dokáže připoutat pozornost. Velká část bookmakerů přitom Bidena favorizuje méně, než ukazují volební průzkumy, což může přilákat další spekulanty.

V Česku si pokušitelé štěstěny na budoucího prezidenta vsadili už za 150 milionů korun, tedy čtyřnásobek oproti minulým americký volbám, vyplývá z údajů tuzemských sázkových kanceláří. Více podle nich lidé věří ve vítězství Trumpa, protože na něj jde zhruba dvě třetiny sázek.

„Zatím jsme přijali sázky za 68,5 milionu korun, zhruba 60 procent jde ve prospěch republikánského obhájce. V porovnání s volbami před čtyřmi lety je u nás zájem sázkařů už teď více než sedminásobný. Stejně tak máme i mnohem vyšší sázky než na finále posledního fotbalového šampionátu," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain.